Βίντεο

Δημήτρης Βίτσας: Ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπαθεί να δοξασθεί κρυπτόμενος

« Ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπαθεί να δοξασθεί κρυπτόμενος »
Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό « OPEN TV ».
«…Εμείς απευθύνουμε μια πρόσκληση προς τα άλλα δημοκρατικά κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία πιστεύουμε ότι θα γίνει θετικά δεκτή από τον Ελληνικό λαό. Το ένα μέρος της πρόσκλησης έχει να κάνει με την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον Ελληνικό λαό και το δεύτερο σκέλος αφορά την πρόσκληση των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, να στηρίξουν μια κυβέρνηση συνεργασίας στη βάση ενός κοινού-δημοσιοποιημένου προγράμματος.
Στόχος μας είναι να ΄΄πετάξουμε΄ έξω την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις δεξιές πολιτικές της και να ανοίξουμε ένα δρόμο ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας στη χώρα.
Η προοπτική αυτή, είναι άσχετη με τη στάση που κρατούν αυτή τη στιγμή τα δημοκρατικά κόμματα. Και το ΜΕΡΑ 25, και το ΚΚΕ αλλά και οι κόκκινες γραμμές του κου Ανδρουλάκη θα κριθούν ξανά μετά το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.
Θέλω να διευκρινίσω ότι οι ΄΄άλλες΄΄ εκλογές, δεν είναι επαναληπτικές αλλά είναι άλλες εκλογές και η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή.
Θα πρέπει λοιπόν από το βράδυ των εκλογών, να υπάρξει προγραμματική ταυτότητα με κάποιους συμβιβασμούς αυτών που θα συμφωνούν και όλα τα υπόλοιπα θα λυθούν. Ας μη ξεχνάμε ότι ανάμεσα στην προεκλογική ρητορική και τη μετεκλογική στάση των κομμάτων, υπάρχει το αποτέλεσμα των εκλογών που καθορίζει τα πάντα.
Όσο αφορά τη διενέργεια του τηλεοπτικού debate, εμείς προτείναμε να γίνει και ένα μεταξύ των κκ Μητσοτάκη και Τσίπρα, δηλαδή των δύο βασικών διεκδικητών της διακυβέρνησης της χώρας. Το γεγονός ότι η ΝΔ αρνήθηκε τη διενέργεια ενός τέτοιου διαλόγου στην πρόσκληση ενός τηλεοπτικού σταθμού, δείχνει ότι ο κος Μητσοτάκης επιθυμεί να δοξασθεί κρυπτόμενος, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί…»