Ηχητικό

Νίκος Βούτσης: Οι εργαζόμενοι και η νεολαία αναγνωρίζουν ότι προφανώς ΔΕΝ «είναι όλοι ίδιοι»

Σημεία συνέντευξης τέως προέδρου της Βουλής και υποψήφιου βουλευτή Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκου Βούτση ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 και τους δημοσιογράφους Γιώργο Μελιγγώνη και Γιώργο Τραπεζιώτη:

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία αναγνωρίζουν ότι προφανώς ΔΕΝ «είναι όλοι ίδιοι»

  •          Οτιδήποτε σηματοδοτεί συμμετοχή, παρέμβαση, κέφι και αναζήτηση ταυτότητας της νεολαίας, όπως η συγκέντρωση 20 χιλιάδων νέων στη συναυλία του Λεξ, είναι άκρως ενθαρρυντικό για την κοινωνία μας. Οφείλουμε, ως κόρην οφθαλμού, να σεβόμαστε την αυτονομία της νέας γενιάς και των μαζικών κινημάτων.  Από εκεί και πέρα είναι στις «υποχρεώσεις» κάθε πολιτικής δύναμης να πλησιάσει, να πείσει και να εμπνεύσει τους νέους. Την ελπίδα τη δίνουν οι ίδιοι οι νέοι και είναι απόρροια της ίδιας της κίνησης κάθε γενιάς. Εμείς, εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλούμαστε να δώσουμε το όραμα, την έμπνευση, το πλαίσιο, την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη για το μέλλον.
  •          Η μεγάλη συζήτηση που γίνεται και διεθνώς εστιάζει στη μείωση των φόρων, του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, θέματα τα οποία αναφέρονται ξεκάθαρα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και άλλων κομμάτων έτσι ώστε να ανακουφιστούν τα λαϊκά νοικοκυριά. Με κυνισμό και αμετροέπεια στελέχη της ΝΔ «κοστολογούν» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βγάζουν το αυθαίρετο συμπέρασμα πως οδηγεί σε δυσθεώρητες επιβαρύνσεις. Πρόκειται για τα ίδια στελέχη που χαρακτήριζαν αχρείαστο το μαξιλάρι των 36 δις. που άφησε στα ταμεία του κράτους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
  •          Η στρατηγική που ακολουθεί η ΝΔ και περικλείεται στην έννοια του «Όλοι ίδιοι είναι» αποτελεί την τελευταία άμυνα όσων έχουν χάσει τα επιχειρήματα για να πείσουν, την εμπιστοσύνη του κόσμου αλλά και την προγραμματική κατεύθυνση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής μας.  Αυτή είναι η «άμυνα» που κάνει η κυβέρνηση με τις πλάτες ορισμένων Μέσων πανελλήνιας εμβέλειας. Το ίδιο κάνουν για το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Συμβολαίου», για το οποίο βέβαια δεν μπορούν να θίξουν τη φιλολαϊκή του κατεύθυνση, αλλά προσπαθούν να το αποδομήσουν με αυθαίρετους οικονομικούς υπολογισμούς.
  •          Οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να φέρουν στο προσκήνιο την ατζέντα των πραγματικών επίδικων των εκλογών και να αναλάβουν τις ευθύνες για την επόμενη μέρα του τόπου. Προγραμματικά και μέσα στην τελευταία τετραετία οι κατατεθειμένες προτάσεις των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης συγκλίνουν σε μία σειρά ζητημάτων. Υπάρχει λοιπόν το προγραμματικό πεδίο για σχηματισμό εναλλακτικής προοδευτικής κυβέρνησης με ταύτιση, στήριξη ή και ανοχή. Ήδη, η σύγκλιση των 11 αξόνων του Κοινωνικού Συμβολαίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τα 12 κεφάλαια προγραμματικής πολιτικής που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είναι σαφής στα περισσότερα από αυτά τα κεφάλαια.
  •          Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να βγάλει εντελώς έξω από την προεκλογική ατζέντα το θέμα των υποκλοπών, διότι είναι ένα ζήτημα, το οποίο έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη φθορά και στο προφίλ του και στην κυβέρνησή του και στην υστεροφημία του διεθνώς. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αρνείται το debate με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι ευθύνες του είναι τεράστιες και τώρα έρχεται ο απολογισμός. Το ζήτημα των υποκλοπών πρέπει να ξεκαθαριστεί ενδεχομένως από μία Προανακριτική Επιτροπή.

LEFT