ΣΥΡΙΖΑ

Πάνος Λάμπρου: Τα μέλη να έχουν μια ισοτιμία μεταξύ τους

Όσοι ονειρεύονται διασπάσεις, διάλυση και αποχωρήσεις είναι βαθιά νυχτωμένοι, δεν ξέρουν την πραγματικότητα ή θέλουν να αλλάξουν την πραγματικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο Πάνος Λάμπρου που είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, μιλώντας Στο Κόκκινο και επισήμανε ότι ο απολογισμός θα τους βοηθήσει για τη συνέχεια, ενώ αναφέρθηκε και στις διαφορετικές απόψεις που συζητήθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή και ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνεται κάθε φορά.
Ο κ. Λάμπρου στον Νίκο Σβέρκο μίλησε για τις διεργασίες στο κόμμα, την πλούσια, γόνιμη και δημιουργική συζήτηση και ανέφερε πως πάντα θα υπάρχουν σ’ ένα μαζικό κόμμα και δη της αριστεράς διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφωνίες. Σημείωσε όμως ότι ξέρουν να δημιουργούν και συνθέσεις.Ο κ. Λάμπρου μίλησε για τον αναστοχασμό, την αυτοκριτική που περιλαμβάνεται στο πολυσέλιδο κείμενο του απολογισμού το οποίο περιλαμβάνει τα λάθη, τα εμπόδια, τις επιτυχίες και εξήγησε ότι αυτό βοηθάει και στο επόμενο βήμα.

Το μέλος της ΠΓ μίλησε μεταξύ άλλων και για το ζήτημα της λειτουργίας των μελών των οργανώσεων και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει ισοτιμία μεταξύ των μελών, που το χαρακτήρισε πολύ κρίσιμο ζήτημα, και αυτοπρόσωπη παρουσία τους. Αν δεν πάρουμε μέτρα, όπως τόνισε, υπάρχει ένας κίνδυνος να δημιουργηθούν δύο ταχυτήτων μέλη και το ζητούμενο δεν είναι πούμε ότι έχουμε Χ μέλη.

Σημείωσε ότι δεν θέλει ένα κόμμα που να λειτουργεί με απόσταση καθώς για εκείνον είναι ουσιαστική η συμμετοχή των μελών στις συζητήσεις και στις αποφάσεις. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει, όπως είπε, να κάνουν τις λειτουργίες του κόμματος πιο ελκυστικές ή να χρησιμοποιήσουν τη νέα τεχνολογία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά όπως εξήγησε έχει τρομακτική αξία η επαφή των ανθρώπων, να βλέπει ο ένας τον άλλον καθώς αυτή η ματιά είναι κρίσιμη και φυσικά δεν θέλουν να πάνε σ` ένα συνέδριο σε μια άλλη διαδικασία και απλώς να ακούνε ατάκες ή να γράφονται δηλώσεις. Χρειάζεται συζήτηση, εξήγησε. Ο κ. Λάμπρου εξήγησε ότι η ανθρώπινη σχέση είναι οξυγόνο και την επιδιώκουν καθώς έτσι θα μπορέσουν στη συνέχεια να πάνε στην κοινωνία και να δώσουν τη μάχη π.χ. στο εργατικό κίνημα ή στον χώρο των δικαιωμάτων.