Macro

Άγγελος Τσέκερης: Επισημάνσεις

Μόλις ο περιούσιος λαός έφτασε στην Ερυθρά Θάλασσα, ο Μωυσής τους ενημέρωσε ότι ο καθένας θα περνούσε με δική του ευθύνη.

Πράγμα που είναι απολύτως λογικό και ισχύει σε κάθε περίσταση. Τι περιμένανε δηλαδή, να ανοίξουν τα νερά να περάσουνε;

Απλώς δεν δικαιολογεί το γιατί πρέπει να δοξάζουμε τον Μωυσή και να ευχαριστούμε τον Θεό που μας τον έστειλε.

Το ότι ο Μωυσής έχει χώσει 50 μύρια στους αρχιερείς για να το επαναλαμβάνουν εκατό φορές τη μέρα είναι ίσως μια απάντηση.

Είναι κάπως τσιμπημένες οι μάσκες, αλλά μην ανησυχείτε. Θα τα λύσουν όλα η αυτορρυθμιζόμενη αγορά και ο ελεύθερος ανταγωνισμός.

Κι εσείς μην βοηθήσετε έναν άνθρωπο να δουλέψει με 5.000% κέρδος σε μια ώρα ανάγκης, αμέσως να πέσετε να του βγάλετε τα μάτια.

Το ίδιο κάνατε και με τους λαδέμπορες στην Κατοχή και τρομάξαμε μετά να τους αποκαταστήσουμε.

Και δεν εκτιμήσατε και τον υπουργό Ανάπτυξης που είχαμε τότε, άνθρωπο ρεαλιστή, να τα λέει έξω από τα δόντια, και ταυτόχρονα φλογερό πατριώτη με μεγάλο θαυμασμό στην Αρχαία Ελλάδα.

Βασικά δεν ξέρουμε καν ποιος ήταν, αλλά σίγουρα αυτά τα χαρακτηριστικά θα είχε.

Ορθώς βέβαια επισημαίνουν κάποιοι ότι και σώβρακα είμαστε υποχρεωμένοι να φοράμε στον δρόμο, αλλά δεν απαιτούμε να μας τα χορηγεί το κράτος.

Σωστό. Αλλά τα σώβρακα δεν μας υποχρεώνουν να τα αγοράζουμε από έναν φίλο του Μητσοτάκη προς 100 ευρώ το ένα.

Ούτε κάθε μια ώρα να τα βγάζουμε, να τα πετάμε και να φοράμε καινούργια.

Αφήστε, ρε, τους ανθρώπους να ανοίξουν τα σχολεία. Τι μπορεί να πάει στραβά;

Δηλαδή νιώθετε πιο ασφαλείς να τελειώσει η σχολική χρονιά και να μην έχουν διδαχθεί τα παιδιά τη Συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή;

Είναι εποχές να παίρνουμε τέτοια ρίσκα;

Δεν είναι σαφές πώς θα χωρίσουν στα τρία τις τάξεις με τις ίδιες αίθουσες και τους ίδιους καθηγητές, αλλά η βαθιά πίστη της Κεραμέως στον Ιησού αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο συγκεκριμένο σχέδιο.

Αν ο κορωνοϊός δεν κολλάει με τη θεία κοινωνία, γιατί να μην πολλαπλασιάζονται και οι εκπαιδευτικοί με θεούσα υπουργό Παιδείας;

Όχι, εσείς οι άθεοι να τα βλέπετε, που με το παραμικρό ζητάτε προσλήψεις.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός βγαίνει ο Μητσοτάκης στις δημοσκοπήσεις, με δεύτερο τον Τσιόδρα και στην τρίτη θέση το «Μάστερ Σεφ» και τις «Άγριες Μέλισσες».

Εντάξει, ρε παιδιά. Αυτά που βλέπει στις τηλεοράσεις ψηφίζει ο κόσμος. Ποιον να θεωρεί καταλληλότερο, τον Γιούργκεν Χάμπερμας;

Δημοφιλέστερος φυσικά ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας για το απίστευτο μαλλί που ανέπτυξε κατά την περίοδο της καραντίνας.

Αυτό είναι, άμα έχεις σκοτωθεί στη δουλειά, στο πιστώνει ο κόσμος.

Θέλει και προσπάθεια να αφήσεις μαλλί, δεν μπορεί ο καθένας.

Δεύτερος είναι ο Άδωνις, του οποίου η δημοτικότητα εκτινάχθηκε με τα βάουτσερ του Βρούτση.

Έτσι είναι, άλλος σκίζεται στη δουλειά και άλλος κερδίζει τη δόξα.

Δεν πειράζει, είναι σεμνός άνθρωπος ο Βρούτσης, δεν κρατάει κακία. Αρκεί που κανένας δεν ρωτάει τι έχουν γίνει τα 85 εκατομμύρια.

Τρίτος είναι φυσικά ο Χρυσοχοΐδης, διότι, από την ώρα που ο κόσμος κλείστηκε στα σπίτια του και σταμάτησε να κυκλοφορεί στον δρόμο, η εγκληματικότητα μειώθηκε.

Εντάξει, κάτι απευθείας αναθέσεις έγιναν από υπουργούς, αλλά μην το κάνουμε θέμα.

Άλλωστε ο Χρυσοχοΐδης είναι παγίως δημοφιλής επειδή ο κόσμος λατρεύει να βλέπει μπάτσους σε υπέρβαση καθήκοντος.

Όλες οι ταινίες που βλέπει κάθε βράδυ στην τηλεόραση, άλλωστε, αυτό το θέμα έχουν.

Ο Χρυσοχοΐδης έχει τυποποιήσει μάλιστα και τις απαντήσεις: Πρώτον το γεγονός δεν συνέβη ποτέ, δεύτερον ερευνάται και τρίτον εσάς τι σας νοιάζει και ρωτάτε; Του «Ρουβίκωνα» είστε;

Εντάξει, έχει ένα δίκιο. Και να μας πει και ο μοτοσυκλετιστής τι γύρευε στη μέση του δρόμου την ώρα που πέρναγε με κόκκινο η αυτοκινητοπομπή του ανιψιού του πρωθυπουργού.

Προφανώς βιαζόταν να πάει να πολεμήσει την οικογενειοκρατία.

Αν πάντως είναι αυτοί οι δημοφιλέστεροι υπουργοί από την πανδημία, ακούγεται πολύ λογικό αυτό που λένε «ευτυχώς που δεν μας βρήκε ο κορωνοϊός με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Διότι σήμερα δεν θα είχε δώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης απεντομώσεις αξίας 750.000 χιλιάδων στον κολλητό του με απευθείας ανάθεση και θα ήμασταν αθωράκιστοι.

Ούτε η γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής θα είχε εγκρίνει κονδύλι 24.999 ευρώ για την προσωπική της προβολή.

Σιγά το κατόρθωμα του ΠΑΜΕ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα κάνει αυτά, απλώς τσακώνονται ποιος θα κάτσει στην μπροστινή γραμμή.

Άγγελος Τσέκερης

Πηγή: Η Αυγή