Σε συνέντευξή της στο κανάλι της Ηπείρου «Βήμα Τηλεόραση Ιωάννινα» και τον Παναγιώτη Μπούρχα, η Θ. Φωτίου τόνισε τα εξής:
Το lockdown είναι αποτέλεσμα της αδράνειας και του εφησυχασμού του κ. Μητσοτάκη, που ακολούθησε το δόγμα της «επιστροφής στην κανονικότητα», και των ασυνάρτητων και εγκληματικών χειρισμών του στην υγεία, στην παιδεία, τον τουρισμό και τις συγκοινωνίες.
Παράλληλα, θριαμβολογούσε για την πορεία της πανδημίας, σπαταλώντας το χρόνο που του έδωσε ο ελληνικός λαός και λέγοντας ψέματα. Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα έχουμε 263%αύξηση των θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού και αύξηση, κατά 13 φορές, των κρουσμάτων.
Η Ν.Δ. δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας γιατί στόχος της είναι η ιδιωτικοποίησή του. Για αυτό σήμερα οδηγείται στο lockdown. Πάγωσε τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για 750 νέα λεωφορεία και την προμήθεια 92 από την Περιφέρεια Αττικής διότι θέλει να βάλει τους ιδιώτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κλείνει σήμερα το γυμνάσιο και το λύκειο αντί να μειώσει, τόσο καιρό, τον αριθμό των παιδιών ανά τάξη. Παίρνει σήμερα τα μέτρα για τον τουρισμό που δεν πήρε τον Ιούλιο.
Άφησε τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στην πρώτη φάση της πανδημίας χωρίς ουσιαστική ενίσχυση, ενώ διέθετε, όχι μόνον τα 37 δις που άφησε απόθεμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα 72 δις των ευρωπαϊκών πόρων και ενώ δεν είχε δημοσιονομικούς περιορισμούς. Έτσι, δημιούργησε την ύφεση που τώρα, στο δεύτερο κύμα, θα βαθύνει, και θα μετατραπεί σε ανατροφοδοτούμενη από την οποία θα κάνουμε πολλά χρόνια να βγούμε.
Ιδιαίτερα άφησε σχεδόν 2 εκ. νοικοκυριά χωρίς το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ (400 € στον πρώτο μέλος της οικογένειας, 200 στο δεύτερο και 100 σε κάθε παιδί), ενώ γνώριζε ότι η πανδημία πολλαπλασιάζει τη φτώχεια, ιδιαίτερα στα μεσαία στρώματα.
Όλα αυτά, η κυβέρνηση μπορούσε να τα είχε αποτρέψει. Δεν το έκανε, όχι μόνο διότι είναι ανεπαρκής και κατώτερη των περιστάσεων, ούτε διότι , επιχειρώντας να ελέγξει όλο το κράτος κομματικά, βάζει ανίκανους επικεφαλής, αλλά διότι έχει σχέδιο αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας και ανακατανομής του πλούτου, υπέρ τραπεζών και ολιγαρχών που την έφεραν στην εξουσία, όπως αποτυπώνει το σχέδιο Πισσαρίδη.
Η νεοφιλελεύθερη αντίληψη της Ν.Δ. θεωρεί ότι η οικονομία της Ελλάδας διακρίνεται από τρεις «ανωμαλίες» που πρέπει να διορθωθούν:
1ον: Ότι το 80% των επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πολλές οικογενειακές. Αυτές πρέπει να συγχωνευθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις
2ον: Υπάρχει μεγάλο ποσοστό ιδιοκτήτης στέγης. Είμαστε ένας λαός υπό πτώχευση, με μεγάλη όμως ακίνητη περιουσία. Τα μεσαία λοιπόν στρώματα που είχαν πάρει τα δάνεια και τώρα δεν μπορούν να τα ξεπληρώσουν πρέπει να χάσουν τα σπίτια τους και η περιουσία αυτή να αναδιανεμηθεί.
3ον: Η εργασία στην Ελλάδα είναι ακριβή και πρέπει να φθηνύνει. Αυτό επιχειρούν με την κατάργηση του ΣΕΠΕ, το πάγωμα του κατώτερου μισθού που είχε αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τους νόμους που ενισχύουν την ασυδοσίας των εργοδοτών.
Δεν θα δεχθούμε πια κανένα νομοσχέδιο στη Βουλή, εν καιρώ πανδημίας, που θα συνεχίζει αυτό το έργο. Αντίθετα, θα συμβάλουμε πάλι, με κάθε τρόπο, με προτάσεις, για το εθνικό σύστημα υγείας και για την ενίσχυση των μεσαίων στρωμάτων που πλήττονται.
Πηγή: Left από Βήμα Τηλεόραση Ιωάννινα