Βίντεο

Θεανώ Φωτίου: Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά «το δυστύχημα» κυβέρνησης της αριστεράς

▶️ Αποκαλύφθηκε με την τροπολογία της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές ότι ο στόχος είναι η αλλοίωση της ψήφου στις εθνικές εκλογές.

▶️ Μιλώντας στην Ολομέλεια επί του Σ/Ν για την επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές, τόνισα:

Η χθεσινή αιφνιδιαστική τροπολογία της κυβέρνησης επαναπλαισιώνει και επανοηματοδοτεί το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων στις ευρωεκλογές. Δηλαδή η κυβέρνηση δημιουργεί ένα νέο νομοσχέδιο. Επεκτείνει τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές, κάτι που εξ αρχής επιθυμούσε, για να αλλοιώσει τα αποτελέσματά τους.

Αφού τα κόμματα είχαν τοποθετηθεί επί της αρχής, και ενώ εκκρεμούσε η πρόταση αντισυνταγματικότητας, η κα Κεραμέως κατέθεσε τροπολογία πιστεύοντας ότι θα παγίδευε τα κόμματα που ψήφισαν ΝΑΙ επί της αρχής και θα την υπερψήφιζαν.

Όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που είχαν συναινέσει επί της αρχής στο νομοσχέδιο χωρίς την τροπολογία, ψήφισαν ότι είναι αντισυνταγματικό, δηλαδή ουσιαστικά ανέτρεψαν την αρχική τους ψήφο, το σχέδιό της κατέρρευσε. Το νομοσχέδιο ως έχει, καταπατά τις αρχές της καθολικότητας, της μυστικότητας και του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας. Διότι στη διαδικασία της επιστολικής ψήφου εμπλέκονται ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφορών, των οποίων οι διανομείς θα πιστοποιούν την ταυτοπροσωπία. Δηλαδή ο υπάλληλος του courier αντικαθιστά τον δικαστικό αντιπρόσωπο του εκλογικού κέντρου που διεξάγει ενδελεχή έλεγχο στοιχείων πριν επιτρέψει την ψήφο.

Η διαδικασία της επιστολικής ψήφου αφήνει ανοιχτή την πόρτα στη χειραγώγηση των εκλογέων. Είτε αυτή γίνεται από εργοδότες, όπως εκείνος της ασφαλιστικής εταιρείας που με τον κ. Γεωργιάδη προέτρεπε τους υπαλλήλους του να ψηφίσουν ΝΔ ως τη μόνη συμφέρουσα γι αυτούς επιλογή, είτε σε επίπεδο οικογενειακού τραπεζιού, όπου τα μέλη της ίδιας οικογένειας συμπληρώνουν από κοινού τα ψηφοδέλτια, και κανένας δεν τολμά να κάνει τις δικές τους προσωπικές επιλογές.

Η κυβέρνηση, παρά τα όσα συστήνουν διεθνείς φορείς, δεν εισάγει την επιστολική ψήφο για ειδικές περιπτώσεις πολιτών, όπως προτείνει η τροπολογία της Νέας Αριστεράς που καταθέσαμε. Τη γενικεύει για όλους τους πολίτες του εξωτερικού, ψευδόμενη μάλιστα ότι πρόκειται για «καλή πρακτική». Είναι γνωστό πόσο υπό αμφισβήτηση έχει τεθεί μετά τα σκάνδαλα στην Ιταλία, την Ουγγαρία, την Ισπανία, τη Γερμανία.

Η επιστολική ψήφος είναι μια ακόμη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να συρρικνώσει τη δημοκρατία. Είναι το πέμπτο νομοσχέδιο για τις εκλογές που το επιχειρεί: α) Κατάργηση απλής αναλογικής στους Δήμους, β) κατάργηση απλής αναλογικής και υιοθέτηση της ενισχυμένης στις εθνικές εκλογές, γ) πρώτος νόμος για την ψήφο των αποδήμων, με συναίνεση και της αντιπολίτευσης, για όσους ζουν έως 35 χρόνια στο εξωτερικό και έχουν είναι και φορολογηθεί δύο χρόνια στην Ελλάδα, δ) νέος νόμος για την ψήφο αποδήμων που άλλαξε τον προηγούμενο πριν τις πρόσφατες εκλογές και ε) το παρόν Σ/Ν.

Υπάρχουν φήμες ότι η κας Κεραμέως θα αποσύρει την τροπολογία. Σε κάθε περίπτωση όμως έχει αποκαλυφθεί το σχέδιο της ΝΔ που από το 2019 είχε φανερώσει ο κ. Βορίδης:

Κάνει τα πάντα ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά «το δυστύχημα» κυβέρνησης της αριστεράς. Όμως ο λαός δεν είναι αφελής. Αναγνωρίζει τις προσπάθειες χειραγώγησης και θα δώσει την απάντησή του στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.