Είναι δέσμια των προεκλογικών εξαγγελιών περί «πάταξης της ανομίας» η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα όσα έγιναν στην ΑΣΟΕΕ ήταν μία «πρόβα τζενεράλε στην κατάργηση του ασύλου», είπε η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, . «Πίστευε ότι θα κέρδιζε συναίνεση και θα συνέτιζε ενόψει της πορείας της Κυριακής όσους είχαν αισθήματα αγωνιστικότητας, μαχητικότητας, κτλ. Και βεβαίως, τα έκανε μαντάρα… Κανείς δεν μπορεί να αποδεχθεί τέτοια κλιμάκωση και μάλιστα τις ημέρες του Πολυτεχνείου … θα έπρεπε να υπήρχε σεβασμός και για τις ημέρες αυτές και για τα παιδιά αυτά -που ήταν χωρίς κουκούλες, μιας και έχουν στιγματίσει τους “κουκουλοφόρους”. Ήταν φοιτητές και διαφωνούσαν για την απόφαση της Συγκλήτου».Την ίδια ώρα, «γίνεται συναγωνισμός μεταξύ τους ποιος θα πει την μεγαλύτερη βλακεία ή την μεγαλύτερη υπερβολή, είναι καταπληκτικό, ξεκίνησε ο κ. Βορίδης και ο χορός συνεχίζεται», σχολίασε η ίδια νέες δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε σχέση με όσα έγιναν στην ΑΣΟΕΕ. Αναφερόταν συγκεκριμένα στην δήλωση της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου που μιλώντας στον Flash 99,4 χαρακτήρισε «αδιανόητο να υπάρχει μία έρευνα της Αστυνομίας σε πανεπιστήμιο, δημόσιο φορέα εκπαίδευσης, και να βρίσκει τα πολεμοφόδια», την ώρα που η ΕΛΑΣ δημοσίευσε φωτογραφίες με μερικά κράνη, μερικούς πυροσβεστήρες και μερικές σημαίες σε μεγάλα ξύλα, μαζί με μερικά εργαλεία. Μάλιστα, τα πολεμοφόδια αυτά κατά την ίδια είναι κατάλληλα για σύγχρονη στρατιωτική αντιπαράθεση, καθώς όπως είπε «δεν είναι δυνατόν κάποιος συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε όπλα, στα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας».
Για την δήλωση Βορίδη ότι το ξύλο είναι… αναγκαίο, σε τηλεοπτική εκπομπή, η κ. Χριστοδουλοπούλου σημείωσε ότι «είναι σαν γυμνασιάρχης της δεκαετίας του ’50, που θεωρούσε το ξύλο νόμιμο και ηθικό … παίζουν ή χρησιμοποιούν πολύ ιερά πράγματα». Πίσω από όλα αυτά, υπάρχει το γεγονός ότι «καμία κυβέρνηση δεν θέλει να συνδεθεί το όνομά της με τον εκφασισμό της κοινωνίας. Αυτό προσπαθεί να “μοιραστεί”» η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το κλίμα που καλλιεργεί για το άσυλο, την αστυνόμευση, το προσφυγικό κτλ., είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου, αλλά πρέπει να θυμάται ότι στην μεγάλη κρίση, το 2015, η ελληνική κοινωνία ήταν όρθια, συγκινημένη, αλληλέγγυα. Αυτό ήταν το μεγάλο παράδειγμα που δώσαμε στην Ευρώπη, ότι δεν είναι μονοσήμαντα τα πράγματα, ότι πολλοί πρόσφυγες κάνουν την κοινωνία φασιστική. Εξαρτάται από την πολιτική».
Μάλιστα, τόνισε ότι η τακτική αυτή απειλεί τους ίδιους, «αυτοί θα θιγούν πρώτοι από τον εκφασισμό, θα γεννηθούν νέες Χρυσές Αυγές και δεν θα μαζεύονται. Και το απατηλό όνειρο ότι θα κυβερνήσει… έναν αιώνα ο Μητσοτάκης, αρχίζει και τρίζει», όπως είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, τα ΜΜΕ προσπαθούν να συνδέσουν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για όσα έγιναν στην ΑΣΟΕΕ με επιστροφή στους ακτιβισμούς «και το 3%, γιατί αυτό τους ενδιαφέρει κυρίως, το ποσοστό και η αποδοχή που έχει κάθε κίνηση και πολιτική πρωτοβουλία στην κοινωνία», είπε η ίδια, καθώς «η σύγκριση είναι τραγική, ακόμη και γι’ αυτούς που είχαν ψευδαισθήσεις».
«Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αποκαλύπτονται όπως πραγματικά είναι. Χωρίς ρετούς, τίποτα, ένας αυταρχισμός, μία καταστολή, που αποτελεί απαραίτητο όπλο καθημερινής πολιτικής. Το πρωί θα βγάζουμε τους μετανάστες από κατειλημμένο κτίριο -ασχέτως αν κλαιγόμαστε ότι δεν έχουμε δομές, το μεσημέρι θα χτυπάμε όπου βρούμε, καμία διαδήλωση, καμία κινητοποίηση και το βράδυ ενορχηστρωμένα όλα τα κανάλια θα κράζουμε για νομιμότητα και πάταξη της ανομίας», όπως υπογράμμισε, «θα διδάσκουν την κοινωνία ότι ανομία είναι αυτό, ώστε να μην βλέπει την κανονική ανομία που επεκτείνεται και προχωράει, στα οικονομικά συμφέροντα, τις τράπεζες, κτλ.».