Για τις ευρωεκλογές η αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «αν πράγματι οι Έλληνες πολίτες ψηφίσουν με κριτήριο ότι τους ενδιαφέρει η Ευρώπη των πολλών, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος είναι να πρωτεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ»
«Η αντίληψη ότι δεν έχουμε ανάγκη το κοινωνικό κράτος είναι η επιτομή του φιλελευθερισμού», τονίζει η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σχολιάζοντας το tweet του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, το οποίο αποτέλεσε αφορμή για την πολιτική κόντρα που ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.
Η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε αλαζονικό το ύφος της γραφής του Στ.Κυμπουρόπουλου, καθώς «ο ίδιος δήλωσε ότι διεκδικεί το αδύνατο ενώ διεκδίκησε τη θετική διάκριση του κράτους υπέρ των ανθρώπων με αναπηρία, δηλαδή να προσλαμβάνονται».
«Θα ήταν καλύτερο να συζητηθεί το ζήτημα επί της ουσίας», σημείωσε η Τ.Χριστοδουλοπούλου, προσθέτοντας ότι «όταν κάποιοι διεκδικούν ισοτιμία, θα πρέπει να διεκδικούν και το δικαίωμα απάντησης στην κριτική».
Σχετικά με την επίσκεψη Βέμπερ στην Αθήνα και τη χθεσινή του ομιλία, η ίδια σημείωσε ότι «το γεγονός ότι ξεκινά την εκστρατεία του από την Ελλάδα δείχνει ότι συγγενεύουν απίστευτα με τον Κ.Μητσοτάκη και ότι θέλουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον».
«Ο κ. Βέμπερ δε φορούσε ακουστικά όταν ο Αλ.Τσίπρας μιλούσε ελληνικά στο ευρωκοινοβούλιο. Αυτό δείχνει την έχθρα του απέναντι στον κ. Τσίπρα. Καμία προσπάθεια ευγενικής υποκρισίας».
Επιπλέον, η Τ.Χριστοδουλοπούλου δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει αναφορικά με τις ευρωεκλογές ότι «αν πράγματι οι Έλληνες πολίτες ψηφίσουν με κριτήριο ότι τους ενδιαφέρει η Ευρώπη των πολλών, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος είναι να πρωτεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ».
«Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά αποτελεί εξαίρεση στην Ευρώπη» τόνισε η ίδια αναφερόμενη στη διάσωση των προσφύγων και πρόσθεσε ότι «όσοι κάνουν κριτική για τη Μόρια πρέπει πρώτα να λένε ευχαριστούμε την Ελλάδα που τηρεί τη Συνθήκη της Γενεύης, που δείχνει αυτό τον απίστευτο ανθρωπισμό, που υπάρχει για να δίνει κουράγιο σε όσους ακόμα διακατέχονται από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και μετά να πάμε στη Μόρια, να μας βοηθήσουν όλοι με χρήματα να διορθώσουμε τον κόσμο που δεν μπορεί να ζει αξιοπρεπώς σε αυτές τις δομές, γιατί έρχονται όλοι εδώ».
«Για τις γυναικοκτονίες, ο όρος είναι ορθός, παλιότερα τα έλεγαν “οικογενειακές τραγωδίες”, ο όρος γυναικοκτονία αναφέρεται στο ότι τα θύματα είναι μονίμως γυναίκες. Συνήθως ο δράστης είναι του οικογενειακού περιβάλλοντος. Είναι ένα γενικευμένο φαινόμενο, η γυναικοκτονία και προκύπτει ότι: η βία έχει εσωτερικευθεί στην πλειονότητα της κοινωνίας και διαμορφώνει τέτοιες τραγικές συνέπειες» πρόσθεσε η ίδια.
Παράλληλα, η αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η σύμβαση της Κων/λης προβλέπει αλλαγές στον ποινικό κώδικα. Δεν περιγράφει όμως επακριβώς ποιες θα είναι οι συνέπειες για παράδειγμα στο θέμα του βιασμού χωρίς συναίνεση. Ωστόσο η ευαισθησία της κυβέρνησης είναι δεδομένη.
Η ίδια αναφέρθηκε και στην εκστρατεία στις χώρες της Ευρώπης για τον σεξισμό στα Κοινοβούλια. «Είτε σε αστεία, είτε ως μπούλινγκ δυστυχώς υπάρχει και γίνεται ανεκτό από την κοινωνία των ανδρών. Μπούλινγκ δέχθηκα και ως αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρίως λόγω του ότι έπρεπε να περάσει η σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες. Υπεράσπισα την παρουσία των ανθρώπων αυτών στο δημόσιο χώρο και δέχθηκα μπούλινγκ όπως ξέρετε μέχρι ως σλόγκαν χρησιμοποιήθηκε η έκφραση που είχα πει “οι μετανάστες λιάζονται”».
Πηγή: Η Αυγή