Συνεντεύξεις

Πάνος Σκουρλέτης: Έσκασε η επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης και αποκαλύφθηκε όλη της η ανεπάρκεια

· «Τις τελευταίες μέρες και ώρες ζούμε μια κατάσταση απόλυτου χάους και δεν φαίνεται να έχουμε ξεφύγει ακόμη από αυτή την κατάσταση. Αντί για ένα σχέδιο αντιμετώπισης, η μία υπηρεσία κατηγορεί την άλλη. Βλέπουμε την κατάρρευση της δομής της Πολιτικής Προστασίας, μια πλήρη έλλειψη συντονισμού και, τελικά, την αποποίηση ευθυνών από την κυβέρνηση».
· «Όχι για πρώτη φορά, το είδαμε να συμβαίνει και στις φωτιές το περασμένο καλοκαίρι, το έχουμε δει σχεδόν σε όλες τις κρίσεις που αφορούν καιρικά ζητήματα ή αυτά που περιλαμβάνονται στην έννοια της πολιτικής προστασίας, είδαμε όχι μόνο να μην είναι αποτελεσματική η παρούσα κυβέρνηση, αλλά η διαχείρισή της να αποβαίνει καταστροφική».
· «Ιδρύθηκε Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με την ελπίδα ότι θα μπορέσει το κράτος να είναι πιο αποτελεσματικό και πιο οργανωμένο. Να ξεκινήσουμε από το θέμα των αρμοδιοτήτων; Τι κάνει η Περιφέρεια, τι κάνουν οι δήμοι, τι κάνει το κεντρικό κράτος; Έχετε δει να βγάζουμε άκρη; Ένας από τους τελευταίους νόμους που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο λεγόμενος“ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ”, περιείχε ειδική διάταξη που έθετε τις βάσεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξετυλίξουμε αυτό το “κουβάρι” των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης, στο δεύτερο βαθμό και στο κράτος. Τον δρόμο αυτό τον εγκατέλειψε η παρούσα κυβέρνηση».
· «Η Πολιτική Προστασία, ως υπερκείμενη εθνική αρχή θα έπρεπε να είναι αυτή που να συντόνιζε. Είδαμε, στον πιο ακριβοπληρωμένο δρόμο της Ευρώπης, την Αττική Οδό, να υπάρχει το απόλυτο χάος. Τελικά, η Τροχαία έχει την ευθύνη εάν σταματά ή όχι η κίνηση; Η Πολιτική Προστασία μπορεί να επιβάλει, ως οφείλει, τις εντολές της σε έναν ιδιωτικοποιημένο δρόμο; Γιατί τους έχουμε παραχωρήσει αυτούς τους δρόμους, για να κερδίζουν κάποιοι ή για να ωφελείται η κοινωνία»;
· «Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι η υπηρεσία που θα τρέξει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να κοιτάξει τα θέματα των κομμένων καλωδίων κλπ. Δυστυχώς αποψιλώνεται με βάση την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του Outsourcing. Οι έμπειροι υπάλληλοι διαρκώς μειώνονται, σε λίγα χρόνια που θα συνταξιοδοτηθούν δεν θα έχουμε ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις βλάβες. Άρα, οι πολιτικές επιλογές της παρούσας κυβέρνησης, αντί να διευκολύνουν τα πράγματα, αντί να εκσυγχρονιζόμαστε, δημιουργούν επιπλέον προβλήματα. Με αυτή την κυβέρνηση έχουμε χάσει κάθε ελπίδα να βελτιωθεί η ζωή μας».
Πηγή:left