Συνεντεύξεις

Νίκος Βούτσης: Με ψεύδη και λάσπη επιχειρεί η ΝΔ να εξωραΐσει την πραγματικότητα για τις σχέσεις της με τη Χρ. Αυγή

Τη συνέντευξη πήρε η Αναστασία Γιάμαλη και ο Γιώργος Παγάνης

Μερικά από τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Ν. Βούτση:

·         Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόλυτη αθλιότητα με οχετό ψεύδους από τη ΝΔ σχετικά με τη ΧΑ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εμού προσωπικά, η οποία παίρνει συνεχώς μία διάσταση που εκθέτει τους ίδιους τους εμπνευστές της. Η κορύφωση μάλιστα της εκστρατείας ψευδολογίας και λάσπης από τη ΝΔ απέναντι μου σημειώθηκε τις τρεις προηγούμενες ημέρες μέσω της πλατφόρμας ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ που εντάσσεται στους κύκλους της ΝΔ και το γνωστό φώτοσοπ με το χειροφίλημα του Μιχαλολιάκου. Αυτό έγινε επί τρεις ημέρες και κυκλοφόρησε ευρέως και σας το λέω ευθέως ότι κύκλοι της ΝΔ βρίσκονται από πίσω.

·         Σε ότι αφορά τη δήλωση για τις «ευπρόσδεκτες ψήφους» είναι σαφές ότι ουδέποτε έχω κάνει τέτοια δήλωση μέσα στη Βουλή. Σε μία συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και σε ερώτηση συναδέλφου σας για το αν είναι ευπρόσδεκτες ή όχι οι ψήφοι της ΧΑ σε σχέση με τον εκλογικό νόμο, είχα απαντήσει ότι μέσα στη Βουλή δεν χωρίζονται σε ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι ωστόσο και εν προκειμένω για τον εκλογικό νόμο δεν ζητάμε τις ψήφους της ΧΑ. Αυτή ήταν η δήλωση και αυτή αναπαράχθηκε μέσα στη Βουλή σε μία θυελλώδη συνεδρίαση πριν από δύο χρόνια και σήμερα την επαναφέρουν με ένα non paper προς τους βουλευτές της ΝΔ για να έχουν κάτι να πουν. Εν κατακλείδι είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο νόμος της απλής αναλογικής δεν πέρασε διότι δεν ψηφίστηκε από τη ΧΑ. Πρέπει επίσης να ξέρετε ότι την τετραετία που υπήρξα Πρόεδρος της Βουλής η ΧΑ ψήφισε νομοσχέδια που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 4% ενώ συντάχθηκε με τη ΝΔ σε νομοσχέδια που έφερε σε ποσοστό που ξεπερνάει το 35 με 40%.

·         Η απονομιμοποίηση της ΧΑ σε μεγάλο βαθμό έγινε μέσα και από τη «συναινετική» λειτουργία της Βουλής την προηγούμενη τετραετία. Έρχεται λοιπόν τώρα η ΝΔ, η επίσημη ΝΔ, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη γνώμη μου δεν είναι θέμα του κ. Πέτσα, δεν γνωρίζω ακριβώς το γιατί αλλά μάλλον δεν τους πήγε καλά κάτι με αυτήν την ιστορία της ΧΑ και με εντολή διαλύουν το μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο των 20.000 ανθρώπων. Ακόμα δεν έχουν δοθεί οι εξηγήσεις γιατί προχώρησαν στη διάλυση της μεγάλης αυτής συγκέντρωσης, ρίχνοντας κρότου λάμψης και δακρυγόνα στον κόσμο, ο οποίος χαιρόταν και πανηγύριζε στους δρόμους. Ενώ υπάρχουν ακόμα και σε βίντεο όλα τα στοιχεία συνεχίζουν να ψεύδονται.

·         Πριν αποκλειστεί από το ελληνικό πολιτικό σύστημα το κόμμα της ΧΑ, κάτι που έγινε πολύ καθυστερημένα να θυμίσουμε την περίοδο 2012-2013 και αυτά που ζήσαμε μέσα στη Βουλή όπου βλέπαμε τον κ. Μπαλτάκο που ήταν γραμματέας τότε του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Σαμαρά να μπαινοβγαίνει προς τα υπουργικά έδρανα και με αυτά που αποκαλύφθηκαν ύστερα αρκετοί λένε πως υπήρχε μία ανοιχτή ανοχή από την κυβέρνηση προς τη ΧΑ. Έπρεπε δυστυχώς να χυθεί, από ότι φαίνεται ιστορικά, το αίμα του Παύλου Φύσσα και να υπάρξουν και άλλα γεγονότα όπως του Μελιγαλά ή οι απαράδεκτες επιθέσεις σε εβραϊκά κοιμητήρια για να τεθεί στο περιθώριο η ΧΑ. Δηλαδή όλη αυτή η συγκυρία εξανάγκασε την τότε κυβέρνηση να ενοποιήσει εσπευσμένα σε μία δίκη 30 φακέλους και 30 υποθέσεις που αραχνιάζανε στα ντουλάπια των διαφόρων εισαγγελιών.

Πηγή: Left από Realfm