Συνεντεύξεις

Νάσος Ηλιόπουλος: Η ΝΔ χρησιμοποιεί ως άλλοθι την πανδημία για να υλοποιήσει πολιτικές που κατεδαφίζουν την κοινωνία

«Η πρόταση μομφής ήταν το απαραίτητο μέσο για να μην αφήσουμε να περάσει ‘στα κρυφά’ ένα νόμος που καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά.

Σημείωσε ότι παρ’ όλο που το θέμα της πρότασης δυσπιστίας «‘έπαιξε πολύ χαμηλά’ στα δελτία ειδήσεων, σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι πλέον αναγκασμένη να εξηγήσει αναλυτικά την επιλογή της στη Βουλή και τον ελληνικό λαό όσον αφορά το νέο πτωχευτικό».

«Ο αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο αυτό δε θα τελειώσει με την ψήφισή του», διεμήνυσε. «Το επόμενο διάστημα θα είναι ένα διαρκές πεδίο κοινωνικών αγώνων για να μην δούμε και στη χώρα μας εικόνες Ισπανίας, δηλαδή την αστυνομία να μπαίνει μέσα στα σπίτια και να βγάζει έξω τους ανθρώπους, εικόνες που δε ζήσαμε ούτε στις πιο μαύρες μέρες της κρίσης, αλλά φέρνει τώρα αυτό το νομοσχέδιο», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Όλοι οι κοινωνικοί φορείς υποστήριξαν ότι αυτός ο νόμος είναι καταστροφικός», συνέχισε, τονίζοντας ότι «μόνο με βάση το υπόμνημα του επιστημονικού ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ, το 81% των επιχειρήσεων που έχουν αναφορά σε αυτήν, θα είναι εν δυνάμει πτωχευμένοι με το πλαίσιο που ορίζει ο νέος νόμος».

«Ο πτωχευτικός αυτός έρχεται σε μια στιγμή που η ελληνική οικονομία κινδυνεύει να έχει ύφεση 10%, τη στιγμή που 12% των εργαζομένων, με βάση τα τελευταία στοιχεία, αμείβονται με λιγότερα από 200 ευρώ και η ανεργία φαίνεται ότι θα ξεπεράσει το 20%», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «εφόσον φέρνεις αυτό το νόμο σε μια τέτοια συγκυρία, φαίνεται ότι έχεις σκοπό να χάνει ο κόσμος τα σπίτια του και να μένει στο δρόμο».

Αναφερθείς στην υπόθεση του χρυσαυγίτη Παππά, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνησή του κατάφεραν μέσα σε λίγες ημέρες να χάσουν μέσα από τα χέρια τους δύο από τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, το Γιάννη Λαγό που είναι ήδη στις Βρυξέλλες και τον υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Χρήστο Παππά».

«Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν. Ο κ. Παππάς κατάφερε να γλιτώσει είτε γιατί είχε συνεργασία με ανθρώπους της αστυνομίας είτε γιατί η αστυνομία και ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ανίκανοι να κάνουν το αυτονόητο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Περιμένουμε πρώτα απ’ όλα παραιτήσεις σε υπηρεσιακό επίπεδο και αναμένουμε και μια απάντηση από τον κ. Χρυσοχοΐδη –πιο σοβαρή από αυτή που έβγαλε χθες-  για να δούμε αν θα ζητήσουμε παραίτηση και στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο», υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Αναφορικά, τέλος, με την αντιμετώπιση της πανδημίας, επισήμανε ότι «η ΝΔ φαίνεται πως έχει βαθύτατο ιδεολογικό πρόβλημα να προχωρήσει σε δαπάνες για την κοινωνία». «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα τέλη Σεπτέμβρη δεν ντράπηκε να βάλει στην ίδια πρόταση τη λέξη ‘ΜΕΘ’ και τη φράση ‘πεταμένα λεφτά’», τόνισε. «Ακόμα και στο ‘Σωτηρία’ από τις 50 κλίνες που φτιάχτηκαν με χρήματα της Βουλής, μόνο οι 12 από αυτές λειτουργούν και αυτές με δανεικό προσωπικό από άλλα νοσοκομεία», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη γιατί χρησιμοποιεί την πανδημία ως άλλοθι για να υλοποιήσει τις ιδεολογικές της επιλογές, που καταστρέφουν την κοινωνία», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Πηγή: Left από Στο Κόκκινο