Συνεντεύξεις

Γιώργος Κυρίτσης σε Ν.Δ.: Τη στήσατε τη δίκη της Χ.Α. για να κρατήσει τόσο (βίντεο)

«Μας άφησε 110 δικογραφίες σε μία δίκη, αυτό το κόλπο κάνατε» απάντησε στο στέλεχος της Ν.Δ. Γ. Οικονομίδη αναφορικά με την καθυστέρηση στη δίκη της Χ.Α. την οποία η Ν.Δ. προσπαθεί να χρεώσει στην κυβέρνηση.

Ωστόσο όπως είπε ο κ. Κυρίτσης η ιστορία της Χ.Α. είναι γνωστή και πώς στήθηκε από τον κ. Μπαλτάκο, γενικό γραμματέα τότε, της Ν.Δ. Την έχουν όμως εξηγήσει και οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα. “Η Ν.Δ. έκανε την επιλογή να βάλει 110 δικογραφίες που τις κρατούσε στο συρτάρι μαζεμένες. 110 δικογραφίες με εκατοντάδες κατηγορούμενους και μάρτυρες με εκατοντάδες χιλιάδες αναγνωσίμων και έξι μήνες αποχής των δικηγόρων οδήγησαν σε αυτή την καθυστέρηση της δίκης”.

«Ξέρω πως τη στήσατε τη δίκη για να κρατήσει τόσο» επανέλαβε ο κ. Κυρίτσης απευθυνόμενος στο στέλεχος της Ν.Δ. που αντέδρασε.

Σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι «το ΔΝΤ επαναλαμβάνει τη συνήθη ρητορική του και τις προβλέψεις του που δεν έχουν πέσει μέσα σε τίποτα. Επειδή υπάρχει η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα αποπληρώσει κομμάτι του ακριβού δανείου και με αυτό τον τρόπο το ΔΝΤ θα έχει λιγότερο πάτημα στην Ευρώπη, για αυτό τσινάνε».

«Τα χρήματα αυτά θα εκταμιευθούν πριν το επόμενο Eurogroup, του Απριλίου» εκτίμησε ο κ. Κυρίτσης για τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα και όχι δόση, όπως λανθασμένα θέλει να λέει η Ν.Δ. «Ανέκδοτο» χαρακτήρισε επίσης όσα λέει η Ν.Δ. για τέταρτο μνημόνιο.

Πηγή: Η ΑΥΓΗ από ΕΡΤ