Macro

Επισημάνσεις

Ένα καλό από όλη τη φάση της προηγούμενης Κυριακής ήταν ότι έγινε γνωστή η Ικαρία στα πέρατα του κόσμου.

Μέχρι και οι Τάιμς της Καλκούτας έγραψαν.

Και ο Ημερήσιος Γελαδάρης του Μπουένος Άιρες.

Και το περιοδικό λάιφ στάιλ του Αζερμπαϊτζάν Γκαμήλα – Άρμεγμα – Παράδοση είχε εκτενές αφιέρωμα.

Όλα είχανε φωτογραφία τον Μητσοτάκη να τρώει και παραδίπλα όλη την ΕΡΕ Ικαρίας να πλακώνεται ποιος θα πάει δίπλα του.

Όπως αποκάλυψε ο Μητσοτάκης, ο βαθύτερος συμβολισμός της επίσκεψης ήταν ότι πρώτη φορά ένας δεξιός πρωθυπουργός πατάει το πόδι του σε εχθρικό έδαφος.

Την ιδέα την πήρανε όταν είδανε κάτι φωτογραφίες του Χίτλερ στο Παρίσι.

Απλώς προσέθεσαν λίγο παραπάνω συνωστισμό.

Η δημόσια τηλεόραση προέβαλε το θέμα με τίτλο «Λύσσα κακιά της αντιπολίτευσης για τον θρίαμβο της πρωθυπουργάρας μας στην Ικαρία».

Επειδή μάλιστα δεν θέλανε να παίξουν την επίμαχη φωτογραφία από το γεύμα, έβαλαν μια ωραία φωτογραφία του πρωθυπουργού με τον Λιγνάδη.

Μετά όμως ήρθε ένα σημείωμα που έλεγε «προς Θεού, όχι φωτογραφίες του Λιγνάδη με άλλους» και βάλανε μία τον Λιγνάδη μόνο του.

Ήταν προγραμματισμένο το τρίτο λοκντάουν αλλά επειδή φοβήθηκαν ότι ο κορωνοϊός το περίμενε, του έκαναν πρώτα την παραπλανητική κίνηση με τους καφέδες.

Αντίστοιχο ελιγμό είχε κάνει και ο στρατηγός Μοντγκόμερι στο Ελ Αλαμέιν.

Αυτά τα συγκινητικά που λέει ο Μητσοτάκης, ότι η αστυνομία στα πανεπιστήμια θα φέρει άνεμο δημοκρατίας, τα είχε πει παλιότερα και ο Κανελλόπουλος για τη Μακρόνησο.

Προς το παρόν, από άνεμο δημοκρατίας έχουμε τα ΜΑΤ, που μετά τα συλλαλητήρια βαράνε όποιον άνθρωπο κάτω των 25 βρούνε μπροστά τους.

Αυτό δεν σημαίνει τίποτα βέβαια, όταν θα μπουν στα πανεπιστήμια μπορεί να τα ευχαριστεί περισσότερο να λύνουν διαφορικές εξισώσεις.

Έχουν έναν διακόπτη πίσω και αν χώσεις μέσα έναν συνδετήρα, γυρνάνε σε λειτουργία Διαφωτισμού.

Στα παλιά μοντέλα, που δεν έχουν τέτοια ρύθμιση, θα χρειαστεί να τους αλλάξουν πλακέτα.

Επίσης αν τους κάνεις Control Alt Delete, σταματάνε για 10 λεπτά να κλωτσάνε στη μούρη όποιον βλέπουν πεσμένο στο έδαφος.

Αυτή την πρόβλεψη την έχουν για να τους κάνουν συντήρηση βέβαια, αλλά και μέσα στα πανεπιστήμια κάπως θα βοηθήσει.

Θα βοηθούσε λίγο και να σταματήσουν να τα ταΐζουν ωμό κρέας, αλλά μην ζητάμε τόσα πολλά.

Τώρα που μπαίνει η δημοκρατία στα πανεπιστήμια, μήπως να αλλάξουν και τις ρυθμίσεις στη ΔΑΠ, μπας και είναι σε θέση να φωνάξει κανένα πιο περίπλοκο σύνθημα.

Θα τους κάνουν σεμινάρια στα τριτόκλιτα ουσιαστικά, και θα φωνάζουν και άως και έως και Νίκη Κεραμέως.

Κρίμα πάντως, μένουμε στα δευτερεύοντα και ξεχνάμε τα θετικά του νομοσχεδίου, όπως ότι αφήνει 23.000 παιδιά εκτός πανεπιστημίων.

Ήταν πάγιο αίτημα των λαϊκών στρωμάτων, μαζί με την κατάργηση του κοινωνικού επιδόματος και την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Και γιατί δεν πάνε στα κολέγια; Όλα η Μαρία Αντουανέτα περιμένουν να τους τα πει;

Η Κεραμέως πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή το δημοφιλέστερο πρόσωπο στις ηλικίες 6 – 25 μετά από τον κλόουν που έβγαινε από τις αποχετεύσεις σε εκείνο το θρίλερ.

Ακολουθούν ο Βόσκαρης από τις Άγριες Μέλισσες, εκείνος με τα πλοκάμια στη μούρη από τους Πειρατές της Καραϊβικής και ο Χρυσοχοΐδης από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη…

Χιλιάδες νέοι επιστήμονες αποκλείονται από το επίδομα των 400 ευρώ. Για να μάθουν τα κωλόπαιδα να αστειεύονται με τα Σκόιλ Ελικίκου.

Άγγελος Τσέκερης

Πηγή: Η Αυγή