Συνεντεύξεις

Έφη Αχτσιόγλου: Η ΝΔ προσπαθεί να επιβάλει σιωπητήριο (βίντεο)

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιας βουλευτή στο Επικρατείας του κόμματος στο Newpost.gr και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Αισιόδοξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το βράδυ της 7ης Ιουλίου να είναι ο νικητής των εκλογών εξέφρασε μιλώντας στο Newpost.gr και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια στο Επικρατείας του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου.

«Είναι μία δύσκολη αναμέτρηση γιατί είχαμε και ένα αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές αλλά είναι μία ανοιχτή αναμέτρηση και νομίζω ότι όσο περνάνε οι μέρες τόσο καταφέρνουμε να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμα μας και να αναδείξουμε και πτυχές του προγράμματος της ΝΔ που δεν έρχονται στο φως όσο θα έπρεπε κατά την άποψη μου και νομίζω ότι κερδίζουμε σιγά σιγά τους πολίτες», παρατήρησε αρχικά η κ. Αχτσιόγλου.

Πρόσθεσε ωστόσο πως «Κάθε αναμέτρηση είναι εξ ορισμού ανοιχτή. Έχουμε οπωσδήποτε ένα δύσκολο αποτέλεσμα πίσω μας αλλά νομίζω ότι μπορεί να επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εφικτό να επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ τη νίκη. Εμείς δουλεύουμε αυτή την περίοδο με μόνο σενάριο τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για να μπορέσουμε να ξαναέχουμε δηλαδή τη δυνατότητα διακυβέρνησης, να προχωρήσουμε τα βήματα που ξεκινήσαμε αλλά να τα προχωρήσουμε πιο τολμηρά καθώς θα είμαστε εκτός μνημονιακών συνθηκών και για την ενίσχυση της εργασίας και για τις στοχευμένες μειώσεις της φορολογίας και για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για το αναπτυξιακό μοντέλο που θα μας περιλαμβάνει όλους. Ο κόσμος μπροστά σε αυτό το σχέδιο και στο ενδεχόμενο επιστροφής σε ένα παλιό μοντέλο που το έχουμε γνωρίσει και το οποίο τελικά οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία θα κάνει την επιλογή που θα δικαιώνει τις δικές του προσδοκίες και τους δικούς του κόπους».Αναφερόμενη στο αρνητικό – για τον ΣΥΡΙΖΑ – αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Ο κόσμος στις ευρωεκλογές έχει διαφορετική αίσθηση του διακυβεύματος, ψηφίζει με μία μεγαλύτερη χαλαρότητα. Από την άλλη αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έδωσε ένα μήνυμα. Η άποψη μου είναι ότι η κοινωνία πιο πολύ αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της και αν οι ανάγκες της δεν ικανοποιούνται εξ ολοκλήρου από την ασκούμενη πολιτική εκφράζει και τη δυσαρέσκεια της. και δυσκολότερα μπαίνει σε μία διαδικασία, ιδίως αν έχει κουραστεί και πολύ όπως στη χώρα μας που περάσαμε πολλά χρόνια εντός κρίσης, δυσκολότερα μπαίνει σε μία διαδικασία αναδρομής, συγκρίσεων προκειμένου να καταλήξει στο ποιος από τους δύο είναι καλύτερος να εκπροσωπήσει τα συμφέροντά της.   Πιο πολύ κάνει μια κρίση σε ενεστώτα χρόνο ή τουλάχιστον εν προκειμένω εκτιμώ ότι αυτό έγινε, σε ενεστώτα χρόνο αν ικανοποιούνται οι ανάγκες της και αν δεν ικανοποιούνται εξολοκλήρου στέλνει ένα μήνυμα δυσαρέσκειας που συνήθως το εισπράττει το κυβερνόν κόμμα».

«Με την πολιτική που ασκήσαμε βάλαμε ένα τέλος στα μνημόνια που είναι βασική συνθήκη για να μπορέσεις ακόμη και να συζητήσεις για το τι πολιτική θες. Ξεκινήσαμε βήματα που επουλώνουν πληγές του παρελθόντος και για τον κόσμο που υπέστη πολλά την περίοδο της κρίσης και για τους εργαζόμενους και για τους ανέργους και για τους συνταξιούχους και τώρα είμαστε στη φάση που μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα», συμπλήρωσε.

Γιατί ξανά ΣΥΡΙΖΑ

Κληθείσα να σχολιάσει γιατί ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει ξανά ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε: «Γιατί μπορούμε να έχουμε νέες και καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς και καλύτερους όρους εργασίας, αυξημένα δικαιώματα για τον κόσμο της εργασίας. Γιατί μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονα στοχευμένες μειώσεις φορολογίας για τα μεσαία εισοδήματα αλλά και συγχρόνως να έχουμε ένα ισχυρό μίγμα κοινωνικής πολιτικής».

«Την ατζέντα την βάλαμε εμείς καθαρά»

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η Κουμουνδούρου ότι ετεροπροσδιορίζεται και μπαίνει σε ένα αντιπολιτευτικό ρόλο η κυρία Αχτσιόγλου διαπιστώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που έθεσε την ατζέντα.

«Την ατζέντα την βάλαμε εμείς καθαρά. Δηλαδή στα εργασιακά είχαμε ένα συγκεκριμένο έργο ως κυβέρνηση με αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση της ανεργίας, δημιουργία θέσεων  εργασίας, χτύπημα της αδήλωτης εργασίας . Άρα δεν νομίζω ότι εμείς σερνόμαστε πίσω από την ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας. Κάναμε ένα έργο στα εργασιακά και ζητάμε να πάμε ένα βήμα πιο πέρα. Κάναμε ένα έργο στο κοινωνικό κράτος, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, οικογενειακά επιδόματα, σχολικά γεύματα, βρεφονηπιακοί σταθμοί και ζητάμε να πάμε παρακάτω. Ατζέντα δική μας είναι αυτή. Ξεκινήσαμε ένα έργο στη φορολογική πολιτική, εμείς μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, στην Ενέργεια, στα τρόφιμα και ζητάμε να πάμε παρακάτω. Άρα η ατζέντα είναι πρωτίστως δικιά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Newpost