Βίντεο

Δημήτρης Βίτσας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει με τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού

« Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει με τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού »
Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό « KONTRA CHANNEL ».
«…Με τη ΝΔ πρέπει να συγκριθούμε πάνω στα επείγοντα ζητήματα της κοινωνίας και τι κατάφερε ο καθένας πάνω σε αυτά. Για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το επείγον ήταν να βγούμε από τα μνημόνια, να ξεφύγουμε από την χρεωκοπία και να μπορέσουμε να σταθεροποιηθούμε στην Ευρώπη και στο ευρώ με την κοινωνία όρθια.
Θεωρούμε ότι το καταφέραμε. Πρόσφατα όμως είχαμε την έκθεση του ΟΟΣΑ που λέει ότι η αγοραστική δύναμη του πολίτη στην Ελλάδα κατά την τετραετία που πέρασε, έπεσε κατά 7,70%. Συνεπώς θα πρέπει να υπάρξει μία ανάταξη.
Με αυτό τον τρόπο και με κάποια στοιχεία της μακροοικονομίας , μπορεί κάποιος να ΄΄παίζει΄΄ με τους αριθμούς. Σήμερα είμαστε σε μια κατάσταση όπου μπορεί να ευημερούν οι αριθμοί, αλλά δυστυχούν οι άνθρωποι.
Περνάει καλά σήμερα ο Έλληνας πολίτης;
Μπορεί σήμερα ο κ. Μητσοτάκης να λέει όλα αυτά που λέει στους εργαζόμενους στην Καβάλα όπου και αποδοκιμάστηκε;
Θα μπορούσε να τα πει στους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας, όπου σήμερα κλείνουν όλα τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ;
Μόλις χθες σε επίσκεψή μας στο ΑΤΤΙΚΟΝ νοσοκομείο, υπήρχαν κατά δήλωση του ίδιου του διοικητή 70 ράντζα. Και μιλάμε για ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία των Βαλκανίων, για το οποίο η Δυτική Αθήνα, ανεξάρτητα από κόμματα είχε μια ισχυρότατη συμβολή στο παρελθόν, τόσο στην σύλληψη όσο και στην υλοποίησή του. Ο αείμνηστος Δημήτρης Σκαμπάς σαν πρόεδρος του ΑΣΔΑ, είχε επανειλημμένα επισκεφτεί τις Βρυξέλες για να βρεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση. Αυτό λοιπόν το νοσοκομείο παρουσιάζει τεράστιες ελλείψεις και ζει από τις ηρωικές προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.
Σήμερα η ΝΔ μας μιλά για επικίνδυνους ατραπούς στην περίπτωση που σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας στις προσεχείς εκλογές , κατασκευάζοντας ανάλογα αφηγήματα. Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του, ήταν αυτός που κράτησε την χώρα στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη και μάλιστα με επιτυχία.
Αν θέλουν στη ΝΔ να είναι σοβαροί, ας πείσουν τον κο Μητσοτάκη να συμμετάσχει σε ένα debate με τον Αλέξη Τσίπρα και να συζητήσουν σοβαρά ενώπιον του Ελληνικού λαού…»