Συνεντεύξεις

Αλέξης Χαρίτσης: Η κυβέρνηση δίνει τη μάχη της δημοκρατίας απέναντι στο παλιό πολιτικό σύστημα (Video)

Η Αριστερά δεν αντιμετωπίζει την πολιτική αντιπαράθεση με όρους προσωπικής βεντέτας, σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel και τη δημοσιογράφο Νατάσσα Γιάμαλη.

“Η κυβέρνηση δίνει τη μάχη της δημοκρατίας απέναντι στο παλιό πολιτικό σύστημα και σε οικονομικά συμφέροντα που θεωρούν ότι η χώρα τους ανήκει” τόνισε ο κ. Χαρίτσης προσθέτοντας ότι: “Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πόσο επικίνδυνη είναι η σύμπλευση πολιτικών δυνάμεων όπως η ΝΔ με ολιγαρχικά συμφέροντα. Ο μπερλουσκονισμός δεν μπορεί να ριζώσει στην Ελλάδα”.

“Καλό θα ήταν στη ΝΔ να κρατάνε μικρό καλάθι. Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι για μας η καλύτερη δημοσκόπηση. Στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβεβαιώσει ότι παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα” επισήμανε μεταξύ άλλων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν κάνει προεκλογικές παροχές υποστήριξε ο Υπουργός Εσωτερικών. Υλοποιεί με συνέπεια το σχέδιο της για τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και τη θωράκιση της δημόσιας διοίκησης.

“Έρχονται νέα μέτρα όπως η ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις αλλά και προς τους δήμους που θα δώσουν σημαντική ανάσα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρομεσαίες” είπε ο κ. Χαρίτσης.

“Προχωράμε ακόμη, στην αποκατάσταση αδικιών σε βάρος πολλών κατηγοριών εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση όπως οι σχολικοί φύλακες, οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι σχολικές καθαρίστριες και οι συμβασιούχοι” σημείωσε ενώ απαντώντας στα όσα είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης για κατάργηση των δώρων των Χριστουγέννων πρόσθεσε:

“Όσοι μιλούν για επιδοματική πολιτική είτε δεν έχουν αντιληφθεί την καταστροφή που έφερε η κρίση, είτε συμμερίζονται τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες λογικές. Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι εχθρικό προς την κοινωνική πλειοψηφία”

Πηγή: Η Αυγή