Macro

Άγγελος Τσέκερης: Επισημάνσεις

Αυτό είναι, παιδιά, το βρήκατε. Γνώριζε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει καταγγελία σε βάρος του Γεωργούλη για βιασμό και κακοποίηση και το έκρυβε.
 
Προφανώς διότι σκέφτηκε ορθολογικά. Μια καταγγελία ρουτίνας για βιασμό είναι, γιατί να αγχωθούμε και να τον πετάξουμε από πάνω μας;
 
Περισσότερη πλάκα έχει να περιμένουμε να σκάσει το θέμα και να τρέχουμε να το μαζέψουμε μετά.
 
Πολύ ωραία το έθεσε ο Μητσοτάκης. Να δούμε τώρα τι ηθικό πλεονέκτημα έχουν αυτοί που μας κοπανάγανε τον Νίκο Γεωργιάδη, τον Λιγνάδη, τον Μίχο, την Greek Mafia, τη δολοφονία Καραϊβάζ και τη σωματοφυλακή του Φουρθιώτη.
 
Για να μην αναφερθούμε στον Πάτση, τον Μαραβέγια, τον Χειμάρα, τον Καπάτο και τη Νικολάου, και σε διάφορες άλλες περιπτώσεις χαμηλότερου ή μηδενικού ποινικού ενδιαφέροντος.
 
Και έχουν και στους συνδυασμούς τους τον Παππά, που είναι καταδικασμένος ομόφωνα από Ειδικό Δικαστήριο για πράξεις και παραλείψεις που απέφεραν στο Δημόσιο έσοδα 240 εκατομμυρίων.
 
Το άλλο που βρήκαν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της κοπέλας που κατήγγειλε τον Γεωργούλη.
 
Και αυτό προφανές. Σου λέει, δεν τη βγάζουμε στη σέντρα, τώρα στη βράση, να γίνει χάσταγκ στο Τουίτερ και να βγει να τα πει και δημόσια;
 
Εξαιρετική ιδέα. Πάρε το νιουζμπόμπ και το άιεφημερίδα, που είναι και φιλικά σάιτ και θα εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις μας.
 
Ο Άδωνις αποκάλυψε ότι τα στοιχεία της κοπέλας τα έβγαλε στο Τουίτερ στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που δεν το είχε ξανακούσει κανένας.
 
Με τρεις ώρες καθυστέρηση, βέβαια, αλλά αν το μετρήσεις σε ώρα Γκρίνουιτς. είναι τρεις ώρες νωρίτερα.
 
Τελικά επανήλθε ο Άδωνις και είπε ότι όταν έλεγε «στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ», δεν εννοούσε «επαγγελματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά «ένθερμη οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ».
 
Και λοιπόν; Ό,τι κάνει ένθερμη οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το χρεώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ;
 
Ο,τι ανοησία κάνει ο Άδωνις, δηλαδή, πρέπει να τη χρεώνεται ο Παττακός;
 
Για το γεγονός ότι υπολόγισε τη συγκεκριμένη ανάρτηση σε ώρα Γκρίνουιτς δεν είπε τίποτα, το θεώρησε επουσιώδες.
 
Παραπονέθηκε όμως ότι τον σκυλοβρίζει. Λογικά περίμενε να του στείλει γλυκά.
 
Ενοχλήθηκε και ο Λοβέρδος για τη διαπόμπευση της κοπέλας. Μάλιστα.
 
Σε λίγο θα μας κατηγορήσει και ότι τα πήραμε από τη Νοβάρτις.
 
Είπε ο Βαρβιτσιώτης ότι δόθηκε άδεια στο Predator για το Σουδάν και μετά έτρεχε να το μαζέψει.
 
Η διατύπωσή μου «η άδεια που δώσαμε για το Σουδάν» παρερμηνεύτηκε, ενώ είναι σαφές ότι λέει κάτι εντελώς διαφορετικό, δήλωσε εξοργισμένος για τη διαστρέβλωση.
 
Εννοούσα «η άδεια που – οι πατσαβούρες της αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι – δώσαμε στο Σουδάν». Τόσο δύσκολο ήταν να το καταλάβετε;
 
Πρώτον, δεν έχουμε δώσει άδεια για το Σουδάν, δεύτερον, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η ΕΔΕ και, τρίτον, δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το θέμα, προσέθεσε αυστηρά.
 
Προφανώς και δεν έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ. Μέσα σε πεντέμισι μήνες πού να βρούνε ποιες άδειες έχουν δώσει, να ρωτήσουν αυτόν που τις υπέγραφε;
 
Αυτόν τον έχουν πάρει στο Μαξίμου και τον έχουνε χώσει μέσα σε έναν καταστροφέα εγγράφων μέχρι να τελειώσει ο εμφύλιος στο Σουδάν.
 
Και όποτε τηλεφωνάει αυτός που κάνει την ΕΔΕ, το σηκώνει ο Γεραπετρίτης.
 
Και εν πάση περιπτώσει δεν φταίει το Predator για τον εμφύλιο στο Σουδάν. Μπορεί οι κατηγορούμενοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στους οποίους το πουλήσανε να το χρησιμοποίησαν για ευγενικούς σκοπούς.
 
Άγγελος Τσέκερης