Macro

Άγγελος Τσέκερης: Καπελώνης

Η δολοφονία του Λαμπράκη, το 1963, έφερε στην επιφάνεια την οργανική σχέση των κρατικών και αστυνομικών αρχών με τις παρακρατικές ομάδες.

🐍Ανάμεσα στα όσα αποκαλύφθηκαν από τις ανακρίσεις, ήταν και ότι όλα αυτά τα κατακάθια με τα τρίκυκλα, τα συντόνιζε ο διοικητής Ασφαλείας του σταθμού Χωροφυλακής Τριανδρίας, υπομοίραρχος Καπελώνης. Ο Καπελώνης ήταν ο πρώτος ένστολος που συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

🦖Την ημέρα της προφυλάκισης του Καπελώνη, οι καραμανλικές εφημερίδες κυκλοφόρησαν με οχτάστηλα που έλεγαν πάνω κάτω ότι οκ η δολοφονία και το παρακράτος, αλλά η σύλληψις ενός εντίμου και ικανοτάτου αξιωματικου της Χωροφυλακής μπορουσε να δημιουργήσει κίνδυνο για την ασφάλεια του έθνους. Και ζητούσαν να σταματήσει η ανίερος και αντεθνική επίθεσις που γίνεται εναντίον του ηρωικού σώματος της Χωροφυλακής.

🐊Τα θυμήθηκα όλα αυτά ακούγοντας σήμερα την πρωθυπουργάρα να λέει ότι οκ οι παρακολουθήσεις, αλλά η στοχοποίηση την ΕΥΠ μπορεί να υπονομεύσει την αποτελεσματικότητά της και να εκθέσει την χώρα σε εθνικούς κινδύνους. Καλό;

Άγγελος Τσέκερης

Ανάρτησή του στο Facebook