Macro

Πάνος Λάμπρου: Εργατική πρωτομαγιά: Ραντεβού στο δρόμο!

Έχουμε 1η Μάη, δηλαδή πρωτομαγιά, στη γλώσσα μας εργατική πρωτομαγιά. Έχουμε συγκέντρωση και πορεία, πολλές συγκεντρώσεις και πολλές πορείες….

Δεν ξέρω πόσος κόσμος θα συγκεντρωθεί. πόσοι άνθρωποι θα αισθανθούν την ανάγκη να φτάσουν στα σημεία, που καλούν οι φορείς που διοργανώνουν τις συγκεντρώσεις. Μακάρι να είναι τόσος ο κόσμος, που οι απέναντι να τον αισθανθούν και να τρομάξουν.

Να είναι ο κόσμος με χαμηλούς μισθούς, οι άνθρωποι, που έχασαν τη δουλειά τους, που ζουν με ψίχουλα, που δεν έχουν να χάσουν τίποτα πια. Να είναι οι “αόρατοι”, οι κοινωνικά αποκλεισμένοι, όσοι\ες δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά, που ο λογαριασμός της ΔΕΗ, τους (μας) τρομοκρατεί.

Να είναι τα συνδικάτα, η νεολαία και ας έρθουν με όποιον τρόπο θέλουν, με όποιον τρόπο μπορούν. Ας έρθουν με μηχανάκια, με τα πόδια, με παρέες, είναι η δική μας συμμετοχή, η συμμετοχή στο δρόμο και τους αγώνες.

Είναι η πρωτομαγιά, η εργατική, η κόκκινη, η απεργία. Είναι οι άνθρωποι, που επιμένουν, είναι όσες και όσοι αντιλαμβάνονται ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί, δεν πρέπει να είναι το μέλλον μας, το μέλλον της ανθρωπότητας.

Απέναντί μας έχουμε την εργασιακή βαρβαρότητα, τις ανισότητες, τη φτώχεια, τις διακρίσεις, το νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό..

Την ίδια ώρα θα ξέρουμε ότι άνθρωποι, δικοί μας άνθρωποι με τις όποιες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, που μιλούν άλλη γλώσσα, σε άλλες πατρίδες και σε άλλες ηπείρους, θα κρατούν τις ίδιες σημαίες, θα έχουν τα ίδια συνθήματα, τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες προσδοκίες. Ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές των εργαζομένων στην Τουρκία, στις ΗΠΑ, στην Παλαιστίνη, στην Αίγυπτο, στην Ινδία, στην Ρωσία, στην Γερμανία…..

Καλή αγωνιστική εργατική πρωτομαγιά. Ραντεβού στις πλατείες και τους δρόμους.

Πάνος Λάμπρου

Ανάρτησή του στο Facebook