Έχει δίκιο ο συνδικαλιστής των αστυνομικών. Έτσι κάνει η αστυνομία τη δουλειά της και σε όποιον αρέσει.
Και στο Λος Άντζελες έτσι την έκανε και το 1992 καιγότανε έξι μέρες.
Οι κλωτσιές σε εξουδετερωμένους ανθρώπους είναι βασικό επιχειρησιακό στοιχείο άλλωστε. Απαιτούν και ειδική εκπαίδευση.
Τώρα, αν υπάρχουν και αστυνομικοί που δεν τις χρησιμοποιούν, ο συνδικαλιστής δεν το ξέρει. Αυτός εκπροσωπεί τους άλλους.
Το λεπτό ζήτημα σε αυτή την υπόθεση είναι η αντιπαράθεση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Εμείς θα κλωτσάμε και, άμα σας δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα, ας προσέχατε.
“Προβοκάτσια” το λέγαμε αυτό επί ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς.
Αν ήταν υπουργός κανένας Πλεύρης, ο εκπρόσωπος θα έλεγε όχι, δεν είναι αυτό που φαίνεται και στην αστυνομία υπάρχει επαγγελματισμός και τέτοια.
Και αν ήταν και στη Σουηδία, θα είχε φάει διακόσιες μηνύσεις από αστυνομικούς.
Κατά τα άλλα η δολοφονία στην Ομόνοια έχει ανοίξει μια μεγάλη θεωρητική συζήτηση.
Από τη μία είναι οι ακροδεξιοί, που θεωρούν ότι το να σκοτώνεις έναν άνθρωπο με κλωτσιές είναι ζήτημα υπεροχής.
Από την άλλη είναι οι νεοφιλελεύθεροι, που το προσεγγίζουν από την πλευρά της υπεράσπισης της περιουσίας.
Όχι ότι έχει και μεγάλη σημασία πάντως. Το ουσιώδες είναι η ψυχαγωγία που προσφέρει το να βαράς κάποιον από ασφαλή θέση.
Δεν ήταν χαζοί τόσοι πολιτισμοί που είχαν στην κουλτούρα τους τούς λιθοβολισμούς και τα λιντσαρίσματα.
Όσο γι’ αυτούς που ισχυρίζονται ότι η αυτοδικία είναι ένστικτο, ας είναι πιο προσεκτικοί, γιατί υπάρχουν και άλλα ένστικτα και, αν το πάμε με τα ένστικτα, στο τέλος δεν θα μείνει κανένας μας.
Σε άλλα νέα, συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου οι δημοσιογράφοι του «Φιλελεύθερου» κατόπιν δικών τους επίμονων προσπαθειών.
Βασικά η ΓΑΔΑ αρνήθηκε να τους συλλάβει και τους παρακάλεσε να πάνε στο Α.Τ. Εξαρχείων, μήπως μπορέσουν και τους εξυπηρετήσουν εκείνοι.
Δηλαδή όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα τα αυταρχικά καθεστώτα που επιδιώκουν να φιμώσουν τον Τύπο.
Δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους να τους περάσουν χειροπέδες και αναγκάστηκαν να κρατάνε τα χέρια τους πίσω από την πλάτη μόνοι τους για ώρες.
Καλά κι αυτοί, χειροπέδες σπίτι τους δεν έχουνε;
Τελικώς, και αφού κατά τη διάρκεια της κράτησής τους είχανε σειρά συναντήσεων με παράγοντες της αντιπολίτευσης, αποχώρησαν γιατί είχανε και δουλειές.
Με αλληλεγγύη και αναδιανομή μεταξύ των δήμων θα εφαρμοστεί τελικά το σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη για τον ΕΝΦΙΑ, για να μην αρχίσουν να τρώνε ο ένας τον άλλον.
Είναι βέβαια αριστερές ιδεοληψίες η αλληλεγγύη και η αναδιανομή, αλλά τι να κάνουμε, ο Πινοσέτ δεν πρόλαβε να επεκτείνει το σχέδιό του και στον ΕΝΦΙΑ.
Είχε να αντιμετωπίσει και τη βία της παράνομης αντιπολίτευσης.
Επιπροσθέτως οι δήμαρχοι είναι και υποψιασμένοι και δεν χάφτουν τα περί κουμπαράδων και κουλτούρας της αποταμίευσης.
Επίσης ο Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει επιβάλει 21 μειώσεις στις συντάξεις και έχει ψηφίσει και αυτές που θα έρθουν το 2019.
Είναι σαν να σε κατηγορεί ο Τσολάκογλου ότι μιλάς γερμανικά.
Σε αποχή από το δημοψήφισμα καλεί η εθνικιστική αντιπολίτευση στη FYROM στέλνοντας υπερήφανο μήνυμα συσπείρωσης και αγωνιστικής κινητοποίησης.
Βασικά πρόκειται για τακτική συμμαχία με τα ευρύτερα στρώματα των πεθαμένων που δεν έχουν εκκαθαριστεί από τους εκλογικούς καταλόγους.
Αν έχει και σκατόκαιρο με τυφώνα, θα δοθεί από καλύτερες θέσεις η μάχη για την ακύρωση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών.
Άγγελος Τσέκερης
Πηγή: Η Αυγή