Ηχητικό

Μαρία Καραμεσίνη: Ο νόμος Χατζηδάκη που κατάργησε το οκτάωρο και έφερε τα πάνω κάτω στα ωράρια εργασίας δεν επιτρέπει στις γυναίκες να ανταποκριθούν στον διπλό τους ρόλο ως μητέρες και εργαζόμενες

Απόσπασμα από την συνέντευξή μου στο Ellada 94,3 FM και τον Γιώργο Βούλγαρη.
Για τις γυναίκες:
🔴Η Ελλάδα έχει αρνητική πρωτιά στις ανισότητες φύλου στην ΕΕ όσον αφορά την ανεργία και το ποσοστό απασχόλησης.
🔴Ο νόμος Χατζηδάκη που κατάργησε το οκτάωρο και έφερε τα πάνω κάτω στα ωράρια εργασίας δεν επιτρέπει στις γυναίκες να ανταποκριθούν στον διπλό τους ρόλο ως μητέρες και εργαζόμενες.
Για την ανεργία:
🔴Η ανεργία έχει όντως έχει μειωθεί. Όμως τους τελευταίους μήνες έχουμε μείωση της ανεργίας και μείωση της απασχόλησης. Η ανεργία μειώνεται γιατί αποχωρούν άτομα από το εργατικό δυναμικό, όχι επειδή δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας.
Για τον ΦΠΑ:
🔴Όπως ανακοινώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, έχουμε ήδη ετοιμάσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την πρώτη μέρα διακυβέρνησης. Εκεί περιλαμβάνεται διάταξη με την μείωση ή και μηδένιση των συντελεστών του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων.
Για το πρόγραμμα το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
🔴Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο εκλογικό μας πρόγραμμα δεν είναι αόριστες υποσχέσεις. Το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο και οι επιπλέον δαπάνες είναι 5,5 δις ετησίως.
🔴Απαράδεκτη η εμπλοκή του Γενικού Λογιστήριού του Κράτους από τη ΝΔ στην κομματική και εκλογική αντιπαράθεση.
Για τις τελευταίες εξαγγελίες Μητσοτάκη:
🔴Δεν νομίζω πως οι νέοι θα εκτιμήσουν την κίνηση των 150€ που αποσκοπεί να εξαγοράσει την ψήφο τους.
🔴Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πρώτος μειώσει τον ΕΝΦΙΑ το 2019. Από την πλευρά του οικονομικού επιτελείου του κόμματος υπάρχει σχεδιασμός για περαιτέρω μείωση και μηδενισμό στις χαμηλές και μεσαίες περιουσίες και μετατροπή του σε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Για την επενδυτική βαθμίδα:
🔴Η αναβάθμιση της θέσης της οικονομίας της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα είναι καλό πράγμα. Να θυμίσουμε πως και επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν πολλές αναβαθμίσεις και ιδιαίτερα μετά την έξοδο από τα μνημόνια.
🔴Η ΝΔ δεν κατάφερε ως κυβέρνηση να επιτύχει τον στόχο της κατάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας που υποσχόταν ως αντιπολίτευση για το 2019.
🔴Ο κ. Στουρνάρας ως πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας θα έπρεπε να είναι σέβεται την ανεξαρτησία του θεσμού. Δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει τόσο πρόδηλα στην εκλογική διαδικασία προς όφελος του κυβερνώντος κόμματος.
Για τα Τέμπη:
🔴Ως προς το διορισμό στον ΟΣΕ εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ της κόρης αρχισυνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, αναρωτιόμαστε και εμείς κ. Βούλγαρη αν υπάρχει όριο και φραγμός στην ασυδοσία της κυβέρνησης.
🔴Μετά τις εγκληματικές ευθύνες της στα Τέμπη ως κυβέρνηση, η ΝΔ δεν επιδεικνύει την παραμικρή αυτοσυγκράτηση. Έχουν μετατρέψει το κράτος σε απολύτως κομματικά ελεγχόμενο και προσπαθούν να τακτοποιήσουν όποιον προλάβουν.