Ηχητικό

Πάνος Σκουρλέτης: Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι βγαλμένες μέσα από την ίδια τη ζωή και πατούν στην πραγματικότητα

Όταν συζητάμε συγκεκριμένα, ο κόσμος αντιμετωπίζει θετικά και ανταποκρίνεται στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
📻 Σημεία από τη συνέντευξη ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5, στην εκπομπή «Αυτή, Αυτός και τα Πειστήρια» με την Βούλα Κεχαγιά και τον Νίκο Σβέρκο
Ο κόσμος ζητάει να γίνει συζήτηση για τα προγράμματα κι αυτό είναι θετικό -παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να προτάξει άλλα ζητήματα- γιατί είναι αυτά που τον αφορούν και αυτά τα οποία θα διαμορφώσουν και την επόμενη μέρα ανάλογα με το ποιο κόμμα θα κερδίσει. Η δική μας προσπάθεια να εστιάσουμε εκεί, διότι ουσιαστικά και η πρόταση για συνεργασία που κάνουμε στις άλλες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, τι αναζητά; Τον κοινό προγραμματικό τόπο αναζητά, τις κοινές θέσεις που θα απαντήσουν στα ζητήματα της υγείας και της ακρίβειας και της νεολαίας. Αυτά τα τρία είναι που, περισσότερο απ’ όλα, συγκινούν και ενδιαφέρουν τον κόσμο. Το γεγονός ότι στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι τραγική κι αυτό το βιώνει ο οποιοσδήποτε. Η ακρίβεια, που έχει μειώσει την πραγματική δύναμη των μισθών και αυτό που αισθάνονται παππούδες, γονείς, θείοι, βλέποντας τα παιδιά τους να μην έχουν μέλλον σε αυτό τον τόπο, να μην έχουν αξιοπρεπείς δουλειές, να μην έχουν τη δυνατότητα να νοικιάσουν ένα σπίτι, να φτιάξουν την οικογένειά τους και γι’ αυτό να φεύγουν προσοντούχοι προς το εξωτερικό.
Ο κυρίαρχος δημόσιος λόγος είναι τέτοιος που προσπαθεί να μη γίνει συγκεκριμένη συζήτηση και στις περιοδείες μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για μας, μια γενικευμένη απόρριψη στη λογική «όλοι ίδιοι είστε». Μόλις, όμως, αρχίζει η κουβέντα -κι αυτό πρέπει εμείς να επιδιώκουμε, να «ξεκλειδώνουμε» την επικοινωνία με τον κόσμο και να μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα- ο κόσμος μας αντιμετωπίζει θετικά και ανταποκρίνεται στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που σε τελική ανάλυση είναι προτάσεις βγαλμένες μέσα από την ίδια τη ζωή και πατούν στην πραγματικότητα.
Θεωρώ ότι η «βουβή ψήφος», που χαρακτηρίζει σε ένα μεγάλο μέρος αυτές τις εκλογές, το πιο πιθανό είναι να εκφραστεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να έχουμε την πρωτιά του, που τελικά θα λειτουργήσει καταλυτικά έτσι ώστε να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας από την κάλπη της απλής αναλογικής.