Βίντεο

Θεανώ Φωτίου: Ηθικό πλεονέκτημα σημαίνει καθαρά χέρια, εμείς δεν βάλαμε το χέρι μας στο μέλι, όπως η κυβέρνηση της ΝΔ

Καλεσμένη στην ΣΚΑΙ 100,3 fm και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, τόνισα τα εξής:
• Η κυβέρνηση, παρά το ότι έχει αυξημένα έσοδα από τους έμμεσους φόρους λόγω της εκτόξευσης των τιμών των τροφίμων και των καυσίμων, αύξησε κατά 40δις το δημόσιο χρέος και το έφτασε στα 400 δις. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύει το σπίτι του καθενός λόγω των κόκκινων δανείων.
• Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται για να επιβάλλει φόρους στη μεσαία τάξη αλλά να πάρει μια σειρά μέτρων όπως αφορολόγητο 10.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαποασχολούμενους, αγρότες, ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό και μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
• Το 30% των νέων είναι άνεργοι ενώ 1 στους 2 νέους εργάζονται με μερική απασχόληση, δηλαδή αμείβονται με 350-400 ευρώ.
• Η ΝΔ δεν κάνει κοινωνική πολιτική πέρα από το να δίνει διάφορα Pass, τα οποία πήραν οριζόντια ακόμα και οι έχοντες. Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να πειράξει τα κοινωνικά επιδόματα και παροχές που δίναμε ως κυβέρνηση και κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιβάρυνε τη μεσαία τάξη. Τα άφησε στο επίπεδο που τα παραδώσαμε, ενώ ψαλίδισε το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ, την παιδεία, την πρόνοια.
• Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και οι έρευνες αποδεικνύουν ότι ο ελληνικός λαός φτωχοποιείται. Το 45% των συμπολιτών μας δεν τα βγάζει πέρα. Σε όλη την Ευρώπη πέφτει ο πληθωρισμός αλλά στην Ελλάδα στα βασικά τρόφιμα παραμένει στο 24%. Οι τιμές των καυσίμων πέφτουν διεθνώς και στην Ελλάδα η βενζίνη ακριβαίνει.
• Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέει κατηγορηματικά ότι θα κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας εφόσον ο λαός μας βγάλει πρώτο κόμμα για να αντιμετωπίσουμε τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.
• Τα μέτρα για τις πενήντα πρώτες ημέρες είναι κοστολογημένα. Οι τράπεζες, τα funds και οι servicers βγάζουν δισεκατομμύρια και δεν φορολογούνται. Το πρόγραμμα μας δε θίγει την μεσαία τάξη, αλλά δεν θα αφήσει στο απυρόβλητο τα υψηλά στρώματα και τα καρτέλ ενέργειας.
• Όσον αφορά τις καταγγελίες για τον κ. Γεωργούλη, στα περιστατικά έμφυλης βίας και καοποίησης είμαστε κατηγορηματικά με την πλευρά του θύματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατήγγειλε τη δευτερογενή κακοποίηση, όπως στην υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού.
• Ηθικό πλεονέκτημα σημαίνει καθαρά χέρια, εμείς δεν βάλαμε το χέρι μας στο μέλι, όπως η κυβέρνηση της ΝΔ.