Χωρίς κατηγορία

Θεανώ Φωτίου: Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν την τεράστια και διογκούμενη οργή εναντίον του κ. Μητσοτάκη

▶️ Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν την τεράστια και διογκούμενη οργή εναντίον του κ. Μητσοτάκη

▶️ Καλεσμένη στο Naftemporiki tv και τον δημοσιογράφο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, τόνισα τα εξής:
• Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πριμοδοτεί τα καρτέλ της αισχροκέρδειας που αναπτύσσονται σε πολλούς τομείς. Στην ενέργεια (ρεύμα και πετρέλαιο), στα τρόφιμα και τα φάρμακα. Έχει αποδειχθεί η αποτυχία του μέτρου του καλαθιού του νοικοκυριού. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Ραπτόπουλος οι ανατιμήσεις των προΐόντων είναι 70% έως 150%-, καθώς μπαινοβγαίνουν προίόντα στο καλάθι, αλλά και καθώς μειώνεται η ποσότητα ενώ η συσκευασία παραμένει ίδια. Έτσι, παρατηρούμε από τη μια να αυξάνονται τα κέρδη των σούπερ μάρκετ και από την άλλη να μειώνεται η κατανάλωση. Δηλαδή αυξάνεται το κέρδος των επιχειρήσεων, αλλά οι πολίτες σιτίζονται λιγότερο.
• Όσο παραμένει η κυβέρνηση στη ΝΔ αυτά τα φαινόμενα θα διογκώνονται. Αυξάνεται η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν για πρώτη φορά ότι οι πολίτες έχουν τεράστια ανησυχία για το μέλλον τους, σε ποσοστό 100% και φοβούνται κατά 90% τη φτώχεια. Αυτή η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με food pass, το οποίο είναι άδικο μέτρο γιατί για να πάρει, για παράδειγμα, μια οικογένεια 22 ευρώ θα πρέπει να έχει πληρώσει 222 ευρώ στο σούπερ μάρκετ. Το ερώτημα είναι εάν μια οικογένεια έχει να δαπανήσει αυτά τα λεφτά. Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ένα τρομακτικό δίπολο. Από τη μία έχουμε τα χαμηλότερα εισοδήματα και την αγοραστική μας δύναμη στα τάρταρα (2η χειρότερη στην Ευρώπη) και από την άλλη έχουν αυξηθεί τρομακτικά τα έξοδα διαβίωσης.
• Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν την τεράστια και διογκούμενη οργή εναντίον του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα τα κανάλια δεν παρουσιάζουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν ακούμε πουθενά τις προτάσεις μας για μείωση των δαπανων διαβίωσης: επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ για να μην σέρνει τον χορό των ανατιμήσειων στο ρεύμα, πλαφόν στις τιμές πετρελαίου και ρεύματος, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα. Εάν δεν γίνουν αυτά, ο πολίτης πληρώνει δύο φορές τον λογαριασμό, ως καταναλωτής π.χ. στο ρεύμα και ως φορολούμενος από την επιδότηση της αισχροκέρδειας από την κυβέρνηση.
• Δεν ακούμε πουθενά τις προτάσεις μας για αύξηση των εισοδημάτων: κατώτατο μισθό 800 ευρώ και 80 τιμαριθμητική αναπροσαρμογή για να αντιμετωπίσουμε τον πληθωρισμό, 10% στους δημόσιους υπαλλήλους, αφορολόγητο 10.000 για όλους, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, αυξήσεις σοτυς συνταξιούχους. Ενώ είναι απαραίτητο ένα κοινωνικό κράτος δημόσιο και δωρεάν ώστε να μην πληρώνει ο πολίτης από την τσέπη του υπηρεσίες και παροχές σε υγεία, παιδεία, ασφάλιση, πρόνοια. Αυτός είναι ο κοινωνικός μισθός.

• Με συνεχείς εκλογές η χώρα θα μπει σε μια κατάσταση τεράστιας ανασφάλειας. Ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδεχτεί ότι δεν πρόκειται να κάνει κυβέρνηση την πρώτη Κυριακή. Η μόνη ασφάλεια γα τον τόπο σε όλα τα ζητήματα, και στα ελληνοτουρκικά- διότι λόγω των χειρισμών του κ. Μητσοτάκη έχει εκτροχιαστεί ο νευρικός γείτονας, Ερντογάν- είναι μια προοδευτική κυβέρνηση με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Naftemporiki tv