Macro

Τμήμα Μεταναστευτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: ΠΝΠ για προσφυγικό – Πράξεις Απαράδεκτου Περιεχομένου

Μέσα σε συνθήκες ενός υγειονομικού ανθρωπιστικού δράματος που εξελίσσεται σ’ ολόκληρο τον κόσμο, με ιδιαίτερη ένταση στην Ευρώπη αλλά και εδώ στην χώρα μας , η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει , κυριολεκτικά νύχτα και μάλιστα νύχτα ζόφου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής , το πιο απάνθρωπο και αναποτελεσματικό αντιπροσφυγικό σχέδιο που υπήρξε σε ευρωπαϊκό επίπεδο με πρόθεση να το μετατρέψει σε νόμο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Με την μορφή δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου , εξαπολύει δύο δηλητηριώδη βέλη με στόχο τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον νομικό πολιτισμό μας.

α) Η πρώτη ΠΝΠ αφορά την επίταξη εδάφους στα τρία νησιά
(Λέσβος,Χίος,Σάμος)για την δημιουργία φυλακών προσφύγων. Για φυλακές δεκάδων χιλιάδων αθώων ανθρώπων που δεν τις ανέχονται και δεν τις χρηματοδοτούν ακόμη κι αυτές οι αντιπροσφυγικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ζητούν πράσινο φως για την κατασκευή προκάτ κατέργων (πάρτι εκατομμυρίων πάνω στα ερείπια 😉 με τα χρήματα μάλιστα πληρωμένα από τον Τακτικό Προϋπολογισμό . Για την δημιουργία μιας επίγειας κόλασης για έναν πληθυσμό αποτελούμενο κατά εβδομήντα τοις εκατό από ευάλωτους και γυναικόπαιδα. Από εγκάθειρκτους ανθρώπους και μάλιστα κάτω από το βάρος ενός τρομερού υγειονομικού κινδύνου, που απειλεί να θερίσει σε χρόνο ρεκόρ, τους ίδιους αλλά και όλο τον πληθυσμό των νησιών.

β) Η δεύτερη ΠΝΠ, με περιεχόμενο εκτός κάθε νομιμότητας, κάθε έννοιας δικαίου, κάθε έννοιας ανθρωπισμού και σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή κι αξιοπρέπεια.
Πρόκειται για συντριβή των δικαιωμάτων που νομοθέτησε, εφάρμοσε και διέσωσε μαζί με τους πρόσφυγες που τα επικαλέστηκαν, ο Ευρωπαϊκός κυρίως, αλλά και ο παγκόσμιος νομικός πολιτισμός.
Η ΠΝΠ που στερεί το δικαίωμα αιτήματος ασύλου και οδηγεί σε βαριές καταδίκες , φυλακίσεις και νέους διωγμούς , ικέτες των πολέμων και των ανθρωπιστικών καταστροφών.
Απαιτούμε…. όχι μόνοι μας, οι ανθρώπινες αξίες, αλλά και η κοινή λογική απαιτούν από την κυβέρνηση, να εγκαταλείψει έγκαιρα τα επικίνδυνα και αδιέξοδα σχέδιά της.
Να αποσυμφορήσει τώρα αμέσως τα νησιά ξεκινώντας από τις χιλιάδες ευάλωτους. Να τους εγκαταστήσει με ισότιμη κατανομή , στα άδεια πλέον ξενοδοχεία αναλογικά σε κάθε περιφέρεια.
Τώρα να αξιοποιήσει κάθε ευρωπαϊκό πόρο απαραίτητο και για την στήριξη σε ένα βαθμό, και της πληττόμενης οικονομίας του τουρισμού μας.
Και εννοείται διεκδικώντας στα σοβαρά και παρά τις δυσκολίες, την ισότιμη κατανομή ευθυνών σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ασύμμετρη υγειονομική απειλή που αντιμετωπίζουν οι ζωές όλων μας , τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα , ο κίνδυνος για την κοινωνική μας συνοχή αλλά και την ψυχολογική μας ισορροπία είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος….

Όχι όμως για να ξεχάσουμε τους πρόσφυγες , αλλά αντίθετα για να βάλουμε τους πιο ευάλωτους στο επίκεντρο της προσοχής μας.

Γιατί υπερασπίζοντας τα δικαιώματα και τις δικές τους ζωές παραμένουμε ζωντανοί . Υπερασπίζουμε την ζωή, τις πανανθρώπινες αξίες, τον πολιτισμό μας.

Τμήμα Μεταναστευτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: Left