Βίντεο

Θεανώ Φωτίου: Στις 21 Μαΐου τελειώνουμε με το καθεστώς Μητσοτάκη και φέρνουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, εγγύηση της ασφάλειας όλων

▶️ Στις 21 Μαΐου τελειώνουμε με το καθεστώς Μητσοτάκη και φέρνουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, εγγύηση της ασφάλειας όλων.

Καλεσμένη στην εκπομπή Kontranews και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μαραβελίδη, τόνισα τα εξής:
• Η σημερινή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν ιστορική. Ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας να γκρεμίσουμε το καθεστώς Μητσοτάκη, να τελειώνουμε με την αδικία, τη διαφθορά, την διαπλοκή. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε εμείς γιατί έχουμε καθαρά χέρια, έχουμε καθαρό ποινικό μητρώο. Είναι η πρώτη ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να κυβερνήσει υπό ομαλές συνθήκες.
• Τα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν είναι πολυσυλελλεκτικά και ανανεωμένα με νέα πρόσωπα, ενώ το 50% αποτελούν γυναίες. Είναι σημαντική και η στήριξη που ανακοινώθηκε σε συγκεκριμένες υποψηφιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση.
• Το πρόγραμμα των πρώτων πενήντα ημερών που θα εφαρμοστεί έως τον Σπετέμβριο, και που είναι κοστολογημένο και προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα, θα δώσει άμεσα μα μεγάλη ανάσα στον ελληνικό λαό με ένα τρίπτυχο:
Αντιμετωπίζουμε την ακρίβεια με αύξηση των μισθών, μείωση δαπανών και ρύθμιση χρεών. Αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό στα 800 + 80 €, ενώ το 10% της τιμαριθμικής προσαρμογής ισχύει και για τους δημόσιους υπαλλήλους, και δίνουμε άμεσα την 13η σύνταξη στους συνταξιούχους. Η μείωση των δαπανών θα γίνει με τη μείωση κόστους ενέργειας και τιμών τροφίμων (πλαφόν 5% στα κέρδη παραγωγής ενέργειας, πλαφόν στη λιανική πώληση της ενέργειας, αποσύνδεση χονδρεμπορικής τιμής της ενέργειας από την χρηματιστηριακή αγορά του φυσικού αερίου.
• Τα έσοδα του κράτους με τις πολιτικές της ΝΔ βασίζονται στον αυξημένο ΦΠΑ και παράλληλα ο ελληνικός λαός καταληστεύεται με τις απευθείας αναθέσεις 12 δις σε ημετέρους.
• Είναι γελοίο να λέει η ΝΔ ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ρίξει έξω τον π/υ και θα μας βάλει σε μνημόνια. Της υπενθυμίζουμε ότι αυτοί μας έριξαν στα βράχια και έφεραν τα μνημόνια, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και άφησε «μαξιλάρι» 37 δις για να μην ξαναμπούμε σε νέες περιπέτειες.
• Με το πρόγραμμά μας είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο μέλλον. Αλλά κυρίως να δώσουμε ανάσα σε έναν λαό καταχρεωμένο. Η κυβέρνηση της ΝΔ φόρτωσε 45 δις στους Έλληνες πολίτες. Από τις 22 Μαΐου θα αναστείλλουμε τους πλειστηριασμούς, που είναι η μεγαλύτερη αναδιανομή του πλούτου του ελλληνικού λαού στα χέρια των ισχυρών, funds, services. Γενναίο κούρεμα οφειλών σε Εφορίες και ΕΦΚΑ με αποπληρωμή σε 120 δόσεις.

Από τις 22 Μαΐου τελειώνουμε με τη διαφθορά και τη διαπλοκή τελειώσουμε το καθεστώς Μητσοτάκη και θα φέρουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, εγγύηση της ασφάλειας όλων.