Βίντεο

Θεανώ Φωτίου: Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει στη ΝΔ να κουκουλώσει το έγκλημα στα Τέμπη

Κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής για το έγκλημα των Τεμπών, ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
Σήμερα στη Βουλή κυβέρνηση και βουλευτές της ΝΔ επιχειρούν να αρχειοθετήσουν το έγκλημα των Τεμπών, όταν όλα τα στοιχεία, μαζί και το πόρισμα των 700 σελίδων των βουλευτών της ΝΔ «φωνάζουν» συγκάλυψη, ξεπερνώντας τα σύνορα της χώρας.
Με απούσα την κυβέρνηση από τα κυβερνητικά έδρανα, και με μεγάλο απόντα και ελεγχόμενο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν ένοιωσε την ανάγκη να εμφανιστεί αποδίδοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα έστω και προσχηματικά. Κρύφτηκε ο Πρωθυπουργός σε μια πράξη πολιτικού στρουθοκαμηλισμού η οποία ακριβώς είναι ομολογία της συγκάλυψης, ομολογία της ενοχής του.
Σε αυτό τον κατήφορο παρασύρει και τους βουλευτές του εδώ και 4 μήνες στη βολική πρόταση για εξεταστική επιτροπή. Αποκλείσατε από την επιτροπή κρίσιμους μάρτυρες που θα μπορούσαν να φωτίσουν την υπόθεση εσείς που θέλετε άπλετο φως. Ακόμα και τους εμπειρογνώμονες από τις οικογένειες των θυμάτων αποκλείσατε.
Έτσι καταλήξατε σε ένα πόρισμα 700 σελίδων για να κρύψετε μέσα σε αυτές και για να προστατέψετε τον κ. Καραμανλή ρίχνοντας τις ευθύνες στο σταθμάρχη και τους 2 νεκρούς μηχανοδηγούς. Και μιλάτε σήμερα για «πολιτικό κανιβαλισμό» εσείς που κλείσατε άρον-άρον την επιτροπή μην τυχόν και προκύψουν νέα στοιχεία.
Ως Νέα Αριστερά επαναλαμβάνουμε ότι θα κάνουμε τα πάντα ώστε το έγκλημα στα Τέμπη να μην ξεχαστεί. Γι’ αυτό καταθέσαμε πρόταση νόμου ώστε οι πάνω από 1.300.000 υπογραφές των πολιτών να φτάσουν στη Βουλή. Γι’ αυτό καταθέσαμε πόρισμα που παραθέτουμε αδιάσειστα στοιχεία και καταγράφουμε αναλυτικά τις μεθοδεύσεις σας για συγκάλυψη. Γι’ αυτό προτείνουμε περαιτέρω διερεύνηση από τη Βουλή την οποία εσείς αρνείστε. Γι’ αυτό δεν θα κουραστούμε να υπογραμμίζουμε τις κυριολεκτικά εγκληματικές ευθύνες σας.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές της ΝΔ εσείς σπεύδετε να κλείσετε το έγκλημα στα Τέμπη, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί όμως μόλις τώρα το ανοίγουν. Ακούσαμε την Ευρωπαϊκή Εισαγγελέα. Παρακολουθήσαμε τη συγκλονιστική ομιλία της κ. Καρυστιάνου στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο ελληνικός λαός δεν θα σας επιτρέψει να κουκουλώσετε το έγκλημα στα Τέμπη