Βίντεο

Θεανώ Φωτίου: Η συγκάλυψη δεν γίνεται από τον κ. Καραμανλή. Η συγκάλυψη γίνεται από τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό.

Οι πολίτες ορθά κατανοούν ότι υπάρχει συγκάλυψη καθώς το πόρισμα της ΝΔ επαναλαμβάνει ό,τι είχε προδικάσει ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά το έγκλημα των Τεμπών: ανθρώπινο λάθος και διαχρονικές ευθύνες ώστε να μην φταίει κανένας.
Προσκεκλημένη στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και την εκπομπή “Η Επόμενη Ημέρα” με το δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
🚩 Για το έγκλημα των Τεμπών
Διαφωνώ ότι υπάρχει πλάνη της κοινής γνώμης για τις ευθύνες στο έγκλημα των Τεμπών. Όταν σε αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις οι πολίτες απαντούν σε ποσοστά άνω του 80% ότι υπάρχει συγκάλυψη, αυτό το κάνουν διότι έχουν καταλάβει τα εξής:
▶️ Ότι η συγκάλυψη δεν γίνεται από τον κ. Καραμανλή. Η συγκάλυψη γίνεται από τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό.
▶️ Ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε για να κατέβει βουλευτής και να βγει σε δύο μήνες, πράγμα που το αίσθημα δικαίου του ελληνικού λαού δεν το αντέχει. Επίσης, προχθές δεν ήταν καν μέσα στην αίθουσα της Βουλής αποτίοντας έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους νεκρούς. Αντ’ αυτού εμφανίστηκε στην εξεταστική και με ιταμό ύφος απολογήθηκε λέγοντας ότι δεν έφταιξε σε τίποτα.
▶️ Ο κ. Πρωθυπουργός έσπευσε να προδικάσει τα αποτελέσματα των ερευνών. Διότι την επόμενη μέρα από το έγκλημα βγήκε και είπε το καταπληκτικό: “ήταν ανθρώπινο λάθος”. Και λίγες ημέρες αργότερα πρόσθεσε τις “διαχρονικές ευθύνες”, δηλαδή ότι όλοι έφταιγαν – περίπου αυτό που λέει και το ΚΚΕ. Όλοι έφταιγαν όμως σημαίνει ότι δεν έφταιγε κανένας. Ακριβώς αυτά τα δύο πράγματα που είπε ο κ. Πρωθυπουργός αμέσως μετά το έγκλημα έβγαλε και το 700 σελίδων πόρισμα της ΝΔ.
Στη συνέχεια, τι βλέπει ο ελληνικός λαός; Βλέπει τους βουλευτές της ΝΔ να κλαίνε για τα θύματα αλλά τον κ. Πρωθυπουργό να απουσιάζει από τη Βουλή ενώ θα έπρεπε να είναι εκεί ως φόρο τιμής. Βλέπει να αποκλείονται από την εξεταστική όλοι οι ουσιώδεις μάρτυρες. Βλέπει την εξεταστική να ρίχνει το μπαλάκι στο 1990 και την πλειοψηφία να λέει ότι από το 1990 και ύστερα όλοι φταίνε, ώστε να μην μπορεί να φταίει κανείς. Βλέπει τους βουλευτές της ΝΔ να κλείνουν την εξεταστική άρον – άρον γιατί ερχόταν η δικογραφία από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας.
Άρα ο ελληνικός λαός και βλέπει και καταλαβαίνει. Και αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ ανησυχητικό ότι οι συγγενείς των θυμάτων μιλάνε για έλλειψη κράτους δικαίου στην Ελλάδα και πάνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ζητάνε να βρούνε το δίκιο τους οι άνθρωποι.
Επομένως την ιστορία αυτή, ότι και να κάνει η ΝΔ, πχ να “κάψει” τον κ. Καραμανλή, στο τέλος θα την πληρώσει. Φοβάμαι όμως ότι δυστυχώς θα την πληρώσει και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα διότι πολύ εύκολα οι ακροδεξιοί εκμεταλλεύονται τέτοιες καταστάσεις.
🚩 Για τις ευρωεκλογές
Για τη Νέα Αριστερά οι ευρωεκλογές είναι μια πολύ σημαντική μάχη. Θέλουμε να εκφράσουμε συγκεκριμένες κοινωνικές δυνάμεις της χώρας μας. Θέλουμε να αναδείξουμε τα πολύ μεγάλα προβλήματα των πολιτών. Δηλαδή προβλήματα ασφάλειας όπως δείχνει το έγκλημα στα Τέμπτη. προβλήματα του κοινωνικού κράτους, την κρίση της ακρίβειας που είναι κρίση του κόστους διαβίωσης πράγμα που σημαίνει χαμηλά εισοδήματα και πολύ αυξημένα κόστη για τις καθημερινές ανάγκες. Όλα τα προβλήματα της Ελλάδας θα τα συνδέσουμε με τις δικές μας εναλλακτικές θέσεις για την Ευρώπη. Και συγχρόνως τα πρόσωπα που θα επιλέξουμε για το ευρωψηφοδέλτιο θα είναι πρόσωπα που σηματοδοτούν κοινωνικούς αγώνες σε όλα τα επίπεδα.