Βίντεο

Σία Αναγνωστοπούλου: Η “εθνική συμφιλίωση” της Νέας Δημοκρατίας είναι σε βάρος των πολλών, υπέρ των λίγων

Είπε ο κ. Γεωργιάδης με δυνατή φωνή, με ενθουσιασμό μαζί με οργή ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη καταφέρνει την εθνική συμφιλίωση.
Η εθνική συμφιλίωση της Νέας Δημοκρατίας είναι σε βάρος των πολλών, υπέρ των λίγων. Αυτό θεωρεί εθνική συμφιλίωση. Πείτε μου, ένας νοήμων άνθρωπος, ένας άνθρωπος που ζει σε αυτήν την κοινωνία και ξέρει τι σημαίνει Εθνικό Σύστημα Υγείας πώς θα χειροκροτήσει την εθνική συμφιλίωση του κ. Γεωργιάδη. Ποιός νοήμων άνθρωπος ο οποίος ζει σε αυτήν την κοινωνία με τις ανάγκες που έχει ο οποιοσδήποτε πολίτης, μπορεί να συναινέσει και να αισθανθεί χαρά για αυτήν τη μεγάλη εθνική συμφιλίωση; Η οποία τι λέει, εν ολίγοις; Λέει ότι όσοι έχετε λεφτά θα εξυπηρετηθείτε. Όσοι δεν έχετε λεφτά απλώς «κόψτε τον λαιμό σας». Αυτά ξέρετε πότε τα έχει ζήσει αυτή η χώρα και όλες οι χώρες; Τα έχουν ζήσει πριν να έχουμε τις κανονικές δημοκρατίες, σε χωλό σύστημα δημοκρατίας.
Οι φωτογραφίες από την Ακρόπολη που έχουν διακινηθεί και δεν έχουν διαψευστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού όπου κάποιοι εκατομμυριούχοι Ινδοί, που στήσανε μία παράσταση μπροστά στον Παρθενώνα -και σας παρακαλώ και με την μπάντα του Λιμενικού, γιατί η μπάντα του Λιμενικού δεν έρχεται χωρίς κυβερνητική εντολή- τι άλλο σημαίνει; Εμείς περιμένουμε να κρατηθεί ΕΣΥ; Εδώ ούτε σεβασμός στο σημαντικότερο μνημείο δεν υπάρχει!
Μετά από αυτά για τα πεντοχίλιαρα και τις ιδιωτικές επισκέψεις τώρα γίνεται η Ακρόπολη τόπος καρναβαλιού και δεν μιλάει κανείς και το θεωρούμε αυτονόητο! Και έχουμε τον κ. Γεωργιάδη να έχει ιερή οργή για την εθνική συμφιλίωση; Την ξέρουμε και εμείς την εθνική συμφιλίωση και όταν την έχουμε διεκδικήσει και την έχουμε απαιτήσει, όλος μαζί ο δημοκρατικός κόσμος, ο κόσμος, η κοινωνία από κάτω, την έχουμε κερδίσει.