Macro

Σε ταληράκια

Ορισμένες παρατηρήσεις.

Παρατήρηση πρώτη. Ένα από τα πράγματα που μας ενδιαφέρουν ελάχιστα σε αυτόν τον κόσμο είναι τα συνταγματικά δικαιώματα του Κασιδιάρη.

Διότι οι φασίστες δεν έχουν δικαίωμα να επικαλούνται συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες. Άλλο αν το σύνταγμα προβλέπει ότι ισχύουν για όλους.

Παρατήρηση δεύτερη. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ίχνος αντιφασισμού απέναντι στον Κασιδιάρη. Με το μικρό του όνομα τον φώναζε όταν ήταν και οι δύο στην αντιπολίτευση.

Ο λόγος που θέλει να του απαγορεύσει την κάθοδο στις εκλογές είναι γιατί πιστεύει ότι οι ψήφοι που θα πάρει της ανήκουν.

Το ότι είναι δεξιές ψήφοι, βέβαια, είναι η μία πλευρά του ζητήματος. Το αν θα επαναπατριστούν στη Ν.Δ. σε περίπτωση που δεν κατέβει ο Κασιδιάρης είναι μια άλλη συζήτηση.

Αλλά σκέφτεται, αν δεν βρουν να ψηφίσουν Κασιδιάρη, ότι μπορεί να τους έρθει η όρεξη να ψηφίσουν Πλεύρη. Τα ίδια λένε περίπου.

Ειδικά για τους λάθρο.

Παρατήρηση τρίτη. Για να εμποδίσει την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη, η Ν.Δ. ψήφισε έναν νόμο που απαγορεύει την κάθοδο σε κόμματα όταν ο αρχηγός, ο εκπρόσωπος κ.λπ. έχει καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση.

Αλλά επειδή προέβλεψαν ότι ο Κασιδιάρης θα έβαζε αρχηγό έναν μπροστινό, έβαλαν μέσα και τον άτυπο αρχηγό. Οπότε τρέχα γύρευε.

Γιατί είναι υποκειμενικό. Πώς αποδεικνύεται ότι κάποιος είναι άτυπος αρχηγός από τη στιγμή που είναι άτυπος;

Η διάταξη αυτή, λοιπόν, είχε πρόβλημα. Και απέκτησε μεγαλύτερο, από την ώρα που ο Κασιδιάρης έβαλε για μπροστινό έναν πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Και μάλιστα γερά εδραιωμένο μέσα στο δικαστικό σώμα.

Γιατί αυτό αυξάνει τις πιθανότητες η διάταξη της κυβέρνησης να πέσει στον Άρειο Πάγο και ο Κασιδιάρης να κατέβει κανονικά.

Ας σημειώσουμε εδώ τα εξής. Το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου, που είναι το Τμήμα Α1, έχει 11 αρεοπαγίτες. Κάθε υπόθεση που εξετάζει την εξετάζει ο πρόεδρος του τμήματος με 4 αρεοπαγίτες που επιλέγει ο ίδιος.

Και τι κάνει η κυβέρνηση. Επειδή θεώρησε ότι έτσι μπορεί να μην περάσει ο αποκλεισμός Κασιδιάρη, φέρνει νέα τροπολογία που λέει ότι η απόφαση πρέπει να ληφθεί και από τους 11 δικαστές του Α1 Τμήματος.

Θεωρώντας ότι εκεί ελέγχει την κατάσταση καλύτερα.

Ορθώς ο πρόεδρος του τμήματος είπε, κάτσε, ρε φίλε. Όλες τις αποφάσεις μέχρι τώρα με 5 δικαστές τις έχουμε πάρει. Τι θέλεις να μας πεις, ότι είναι διαβλητές;

Και χθες το πρωί παραιτήθηκε.

Είναι αυτό που κάνει η κυβέρνηση παρέμβαση στη Δικαιοσύνη; Ναι, είναι.

Παρεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας για να βγάλει την απόφαση που θέλει.

Να σημειώσουμε ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει στήσει άπειρες λοβιτούρες με δικούς της δικαστές, όλες στο όνομα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Η δίωξη εις βάρος της Τουλουπάκη, οι ανακρίσεις για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, η έρευνα για την κατασκοπεία του Μιωνή σε βάρος υπουργών, οι έρευνες για τις υποκλοπές, το μπλόκο Ντογιάκου στην ΑΔΑΕ.

Σε όλα: Αφήστε, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ εχθρεύεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Τώρα που η Δικαιοσύνη τσινάει όμως, η κυβέρνηση ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ να βάλει πλάτη.

Ο Βορίδης, συγκεκριμένα. Ο οποίος εγκληματικές συμμορίες με τσεκούρια σαν αυτές του Κασιδιάρη ούτε να τις βλέπει δεν θέλει.

Οπως είπε ο συνταγματολόγος Ξενοφών Κοντιάδης, ξεφτιλίζοντας το σύνταγμα και τη Δικαιοσύνη για να κόψουμε τον Κασιδιάρη, τελικά κάνουμε καλό στον Κασιδιάρη.

 

Ο Σχολαστικός

Η ΑΥΓΗ