Macro

Σε ταληράκια

Πολλοί μέινστριμ δημοσιογράφοι στενοχωρήθηκαν για το επίπεδο της Βουλής και για τις ύβρεις και τις ασχήμιες στη συζήτηση για την πρόταση μομφής.
 
Και φυσικά το περιορίζουν μονομερώς στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς δεν το λένε ευθέως.
 
Το αφήνουν να φανεί στην ανάλυση.
 
Γι’ αυτούς τους ανθρώπους παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από την ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη.
 
«Όσο πιθανό είναι να βρείτε τον τάφο της μικρής Μαρίας στον Έβρο τόσο πιθανό είναι να γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας ξανά στην Ελλάδα».
 
Εντάξει, θέλει να πει ότι ο θάνατος του παιδιού στον Έβρο ήταν fake news και να το χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά θέλει ταλέντο να το διατυπώσεις με τόσο συμπυκνωμένη ακροδεξιά απανθρωπιά.
 
Ισως κανένας Μιχαλολιάκος ή κανένας Μπαρμπαρούσης. Πιο δω, πολύ δύσκολα.
 
Γιατί δεν ανοίγει κουβέντα για το υπαρκτό ή το ανυπόστατο της συγκεκριμένης περίπτωσης. Χλευάζει αυτούς που νιώθουν ανθρωπιά για τα προσφυγόπουλα.
 
«Γαμώ την Άννα Φρανκ» που έλεγε κι ο άλλος.
 
Παρακάτω: «Όχι μόνο δεν πιστεύετε στη Δικαιοσύνη, αλλά παραμένετε το ίδια άθλια υποκείμενα, οι σκευωροί που πλήξατε τη δημοκρατία…
 
…και έχετε τα μούτρα και μιλάτε στην αίθουσα αυτή εσείς για δημοκρατία, οι ψεύτες, οι συκοφάντες, οι λασπολόγοι…
 
…Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτό το κόμμα των λασπολόγων, που ούτε τώρα, που συνέλαβαν τον Δεσταμπασίδη, δεν έρχεται να ζητήσει συγγνώμη, έχει τα μούτρα να μιλάει σε μας για τη δημοκρατία!»
 
Αυτό τώρα είναι γιατί απαιτεί να του ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ συγγνώμη επειδή ο Δεσταμπασίδης, που ήταν προστατευόμενος μάρτυρας για τη Novartis, συνελήφθη για άσχετη υπόθεση.
 
Ναι, δεν έχει καταδικαστεί για κάτι, αλλά για τον Άδωνι, που πιστεύει βαθιά στη Δικαιοσύνη, αυτά είναι λεπτομέρειες, σωστά;
 
Αλλά ακόμα κι αν κατηγορείται για κάτι άσχετο με τη Νovartis, αυτό καθιστά την κατάθεσή του στην υπόθεση Novartis αναξιόπιστη; Για να δούμε.
 
Γιατί η αμερικανική Δικαιοσύνη τη θεώρησε αξιόπιστη. Και το αποδέχθηκε και η ίδια η Novartis.
 
Με αποτέλεσμα να πληρώσει η εταιρεία στο αμερικανικό Δημόσιο 350 εκατομμύρια αποζημίωση για διαφθορά αξιωματούχων στην Ελλάδα. Σωστά;
 
Και τώρα που το έφερε η κουβέντα, ο Άδωνις θα ζητήσει συγγνώμη για τους φίλους του στο ΚΕΕΛΠΝΟ που κατηγορούνται για κακούργημα;
 
Και συγκεκριμένα για παράνομες προσλήψεις στο γραφείο του τότε που ήταν υπουργός Υγείας;
 
Α, γι’ αυτούς ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, σωστά.
 
Α, αυτοί δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα, σωστά.
 
Παρακάτω: «Ξέρετε τι έκανε αυτός ο ψηλός, αυτός ο λεβέντης που κατηγορεί τους πάντες; Έβγαλε τον σκασμό και το βούλωσε στα “μαύρα” λεφτά του Καλογρίτσα!»
 
Αυτό είναι για τον Πολάκη αν δεν το καταλάβατε.
 
Εδώ, λοιπόν, δεν χωράνε αμφιβολίες. Αφού είπε η γραμματέας του Καλογρίτσα για μαύρες σακούλες, είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τις πήρε.
 
Διότι ο Καλογρίτσας είναι σοβαρός άνθρωπος, δεν είναι απατεώνας σαν τον Δεσταμπασίδη, όλοι το ξέρουμε αυτό.
 
Εδώ δεν υπάρχει θέμα δημοκρατίας. Ούτε ψεύτες, συκοφάντες και λασπολόγοι.
 
Ούτε άθλια υποκείμενα. Διότι ό,τι λέγεται εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να θεωρείται αληθές.
 
Ενώ, αντιθέτως, ό,τι λέγεται εις βάρος του Άδωνι Γεωργιάδη είναι προσβολή προς το πολίτευμα, γιατί η πολιτική του πορεία δεν τίθεται σε αμφισβήτηση.
 
Είναι διαφανής σαν τις προσλήψεις ρουσφετιών στο γραφείο του. Και στιβαρή σαν το βιβλίο του Πλεύρη για τους εβραίους.
 
Ανιδιοτελής σαν τις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων της Νovartis. Και ξεκάθαρη σαν τα αδιευκρίνιστα ποσά που αρχειοθετήθηκαν. Αυτό.
 
Ο Σχολαστικός