Συνεντεύξεις

Ράνια Σβίγκου: Η διχοτόμηση της ΝΔ δεν γίνεται να αποβεί σε βάρος της χώρας

Για την αναγκαιότητα μιας έκτακτης συνόδου κορυφής για το ζήτημα της Τουρκίας ένα αίτημα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μίλησε η Ράνια Σβίγκου υπεύθυνη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με αφορμή τις πρακτικές της γειτονικής χώρας, την προκλητικότητα των κινήσεων του Ερντογάν καθώς σήμερα η Αγία Σοφία, το μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού στην Κωνσταντινούπολη, λειτούργησε ως τζαμί.

Η κα Σβίγκου στον Χρυσόστομο Λουκά μίλησε για όσα δεν έχει κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τα ελληνοτουρκικά και για τις αποτυχίες του πρωθυπουργού που δεν κατάφερε αυτό να μπει στην ατζέντα της τελευταίας συνόδου κορυφής.

Η κα Σβίγκου επισήμανε την αναγκαιότητα η ατζέντα και το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης στην επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου να τεθεί από εμάς και όχι κάποιον τρίτο.

Η κα Σβίγκου μεταξύ άλλων μίλησε και για την αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να συμβιβάσει και τις αντιφατικές φωνές και την ακροδεξιά του κόμματος του και η διχοτόμηση της ΝΔ όσον αφορά την αντιμετώπιση της Τουρκίας δεν μπορεί να αποβεί σε βάρος της χώρας.