Το κάλεσμα του Μπαρμπαρούση σε πραξικόπημα δεν ήταν βέβαια ούτε «αυθόρμητο» ούτε και προσωπική του έμπνευση.
Ηταν μία ακόμα υπενθύμιση της Χρυσής Αυγής προς το ακροατήριό της ότι ο διακηρυγμένος στρατηγικός στόχος του Μιχαλολιάκου είναι να καταλύσει το δημοκρατικό πολίτευμα.
Ο Μπαρμπαρούσης δεν είπε τίποτα περισσότερο απ’ όσα εξαγγέλλει καθημερινά ο αρχηγός του μέσα στα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης, όπου και σχεδιάζεται η εγκληματική της δράση.
Γι’ αυτό και επιδοκιμάστηκε με ενθουσιασμό από την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Γι’ αυτό και διεγράφη μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή να ελεγχθεί για το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας.
Είναι -βλέπετε- πάγια τακτική του Μιχαλολιάκου, προκειμένου να γλιτώσει ο ίδιος από τις ποινικές ευθύνες, να «αδειάζει» τα στελέχη του, όταν αυτά συλλαμβάνονται με τη γίδα στην πλάτη έχοντας εκτελέσει τις εντολές του.
Αλλά ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή.
Το πρωί της Παρασκευής (15/6) ο Μπαρμπαρούσης καλεί τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας «να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο» και απειλεί φωνάζοντας: «Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!». Και καταχειροκροτείται από τους παριστάμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Λαγός, Παναγιώταρος, Γρέγος, Κούζηλος, Σαχινίδης, Βλάχου).
Οι βουλευτές της οργάνωσης μαζί με τον Μπαρμπαρούση βγαίνουν έξω από τη Βουλή και ο Κασιδιάρης επιδοκιμάζει (STAR) τις δηλώσεις του τελευταίου, λέγοντας ότι «έτσι θα έπρεπε να γίνει εάν υπήρχε στρατός και σώματα ασφαλείας στην Ελλάδα».
Μέσα στο Κοινοβούλιο ο Χρήστος Παππάς αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την οργάνωσή του που οδεύει προς αποκλεισμό από τη συζήτηση στη Βουλή, χωρίς όμως να αποστασιοποιηθεί από τα λεγόμενα του Μπαρμπαρούση.
Στις 12.54 η Χρυσή Αυγή εκδίδει ανακοίνωση για να καταγγείλει τον αποκλεισμό της, αλλά πουθενά δεν λέει ούτε λέξη για το περιεχόμενο των λεγομένων του βουλευτή της. Μόνο ύστερα από δύο ώρες (14.56), όταν ο Μιχαλολιάκος αρχίζει να τρέμει ότι μπορεί να παραπεμφθούν όλοι μαζί για δεύτερο κακούργημα έπειτα από αυτό της εγκληματικής οργάνωσης, μαζεύει την κοινοβουλευτική του ομάδα και ανακοινώνει τη διαγραφή του Μπαρμπαρούση.
Στο κάδρο μάλιστα, δίπλα και πίσω από τον αρχηγό, ποζάρουν και οι χειροκροτητές του καλέσματος σε πραξικόπημα, Λαγός, Γρέγος, Κούζηλος και Σαχινίδης.
Εκεί ο Μιχαλολιάκος θα επιδοθεί σε άλλο ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, «καταδικάζοντας» τη δήλωση Μπαρμπαρούση και προσπαθώντας να μας πείσει ότι ήταν «εκτός γραμμής».
Εντός γραμμής
Φυσικά είναι αμέτρητες οι δηλώσεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής που αποδεικνύουν πόσο εντός γραμμής ήταν ο βουλευτής του.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πριν από τις εκλογές του 2012 ο Μιχαλολιάκος δήλωνε πως «οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι μια μάχη που πιστεύω ότι θα την κερδίσουμε. Δεν είναι ο πόλεμος. Ο πόλεμος είναι η οριστική νίκη. Δηλαδή ο πόλεμος είναι η κατάργηση αυτού του αμαρτωλού πολιτεύματος».
Στις 2/8/2011 στην Καβάλα, έλεγε: «Εχω φυλακιστεί δύο φορές, όχι για λόγους ποινικούς, για πολιτικούς. Η μία ήταν τα επεισόδια της κηδείας του Μάλλιου και την άλλη ότι ανήκα σε τρομοκρατική οργάνωση εθνικιστική που ήθελε την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος. Το θεωρώ τίτλο τιμής αυτό το πράγμα. Βέβαια αφού μου το χρεώσανε κάποτε πρέπει να το κάνω, την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος».
Ελεγε ακόμα ότι «ποτέ καμιά πατρίδα δεν σώζεται με εκλογές» και ότι «οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα μέσο για να μη λένε η συμμορία της Χρυσής Αυγής και μας έχουν στη γωνία, αλλά τελικά τα πράγματα θα κριθούν διαφορετικά». Και κατέληγε: «Αν κάποτε πραγματικά υπάρχουν εκεί που είναι η μεγάλη χαβούζα της Ελλάδας, στην Αθήνα δηλαδή, 100 χιλιάδες αποφασισμένοι άντρες και γυναίκες, μπορούν να πάρουν την εξουσία, πλέον όχι με τα όπλα, περπατώντας! Δεν υπάρχει τίποτε. Από κει και πέρα θα παραδοθούν τα πάντα».
Μην ξεχνάμε ότι ο Μιχαλολιάκος υπήρξε υπηρέτης της χούντας το 1973 ως μέλος της χουντικής ναζιστικής οργάνωσης του Κώστα Πλεύρη «Κόμμα 4ης Αυγούστου». Και συμμετείχε στην καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ως επικεφαλής ομάδας ατόμων, ανάμεσα στα οποία και ο Ηλίας Τσιαπούρας που βαρύνεται με δολοφονίες διαδηλωτών εκείνο το βράδυ.
Είναι η ίδια ομάδα που αργότερα με αρχηγό τον Μιχαλολιάκο θα συγκροτήσει τη Χρυσή Αυγή.
Στη συνέχεια ο Μιχαλολιάκος θα καταδικαστεί για τη συμμετοχή του στις τρομοκρατικές βομβιστικές ενέργειες χουντικών που προσπαθούσαν μετά την πτώση της δικτατορίας να αποσταθεροποιήσουν την εύθραυστη δημοκρατία της Μεταπολίτευσης.
Και το 1984 ο Παπαδόπουλος θα τον διορίσει πρώτο πρόεδρο της νεολαίας της ΕΠΕΝ.
Στην κηδεία του δικτάτορα η Χρυσή Αυγή θα παρευρεθεί σύσσωμη, ενώ μέχρι και σήμερα τον εξυμνεί μέσα από τα επίσημα έντυπά της.
Γιατί βέβαια το πραξικόπημα δεν είναι απλώς ο πόθος της οργάνωσης. Είναι η κεντρική στρατηγική του Μιχαλολιάκου, που από τα 16 του χρόνια μέχρι σήμερα δρα ανελλιπώς, προσπαθώντας να ρίξει το δημοκρατικό πολίτευμα με κάθε ευκαιρία.
Γιάννης Μπασκάκης
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών