Χωρίς κατηγορία

Πάνος Σκουρλέτης: Το Δάσος Συγγρού στο Μαρούσι να παραμείνει δάσος

Ξανά στο Δάσος Συγγρού στο Μαρούσι, περίπου τρεις μήνες έπειτα από την τελευταία μου επίσκεψη, μετά από νέες καταγγελίες πολιτών σε σχέση με το έργο καθαρισμού του Δάσους και την καταγραφή υπερβάλλοντα ζήλου, με συνέπεια την αχρείαστη κοπή βλάστησης. Σ’ αυτή την επίσκεψη βρεθήκαμε μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο, Σπύρο Μπόγδανο, από την παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι», με πολίτες που ανησυχούν για τις στοχεύσεις των εργασιών και με στελέχη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το Μαρούσι και την Κηφισιά.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, στην τότε επίσκεψή μου, είχε διαπιστωθεί μια ανάλογη πρακτική εκτεταμένης αποψίλωσης του δάσους και είχαν ανακύψει πολλά ερωτηματικά ως προς τη μελέτη και τους όρους διεξαγωγής του έργου. Τον ίδιο μήνα, 23 βουλευτές του κόμματος καταθέσαμε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για το θέμα.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής περιήγησής μας στο Δάσος και στα σημεία που γίνονται εργασίες, δόθηκε η δυνατότητα μιας επιτόπιας εκτίμησης για τα όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι, με τις ανησυχίες τους να επιβεβαιώνονται. Σε συνάντηση με την υπεύθυνη της υπεργολαβίας που βρισκόταν στο χώρο, θέσαμε ερωτήματα για τις εργασίες. Δυστυχώς, διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν τηρούνται οι κανόνες πυρασφάλειας για ένα τέτοιας έκτασης έργο.

Δεσμεύομαι για την ανάδειξη των ανησυχιών και της φωνής των κατοίκων, μέσα από τις διαδικασίες του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να προστατευτεί το Δάσος Συγγρού και να παραμείνει ένας ανέγγιχτος πνεύμονας πρασίνου.

Πάνος Σκουρλέτης

Ανάρτησή του στο Facebook