Σημεία από τη συνέντευξη στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή, στον Αlpha 98.9
• «Θεωρώ ότι όλες οι εκπομπές λόγου θα πρέπει να ασχολούνται με μια πραγματική αντιπαράθεση που συμβαίνει στο πεδίο της εργασίας. Καλό είναι οι αντιπαραθέσεις να μη γίνονται πάνω σε στημένα επικοινωνιακά διλήμματα, τα οποία στέκονται στη επιφάνεια».
• «Θέλω να πω δυο – τρία πράγματα, τα οποία τα ζήσαμε στη Βουλή μόλις πριν από λίγες εβδομάδες με το εργασιακό νόμο του κ. Χατζηδάκη. Είναι το άρθρο 69, πάνω στο οποίο βασίστηκε η “efood” για να εφαρμόσει αυτή τη νέα της πολιτική. Είναι η μοναδική διάταξη στην Ευρώπη η οποία έρχεται σε αντίθεση και με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με το πνεύμα των ρυθμίσεων που υπάρχουν σε μια σειρά χώρες, οι οποίες θέλουν να κατοχυρώσουν τους εργαζόμενους που έχουν μόνιμη απασχόληση, ως πραγματικά μισθωτούς και να μη τους αντιμετωπίζουν ως ελεύθερους επαγγελματίες. Τι σημαίνει ελεύθερος επαγγελματίας; Ό,τι μετακυλίεται στον ίδιο το κόστος της ασφάλισής του και μια σειρά κόστη».
• «Είναι μια εμβληματική και κορυφαία κοινωνική σύγκρουση. Πρέπει να υπερασπιστούμε αυτή τη στιγμή τους εργαζόμενους που δουλεύουν στο delivery. Είχαμε καταθέσει και πρόταση για να κατοχυρωθούν ως Βαρέα και Ανθυγιεινά τα ένσημά τους. Είναι οι άνθρωποι που στον καιρό της πανδημίας, με χιόνια, με βροχές, με καύσωνα, έρχονται σπίτι μας και μας λύνουν ζωτικές ανάγκες».
• «Αναγκάσαμε τις εταιρείες να τους παρέχουν μέτρα ατομικής προστασίας, να καταγράφεται το συγκεκριμένο μηχανάκι, να αναλαμβάνουν τη συντήρηση. Ό,τι παρουσιάστηκε από τον ακροατή σας και, ενδεχομένως, συνεργάτη της “efood”, ως μια παροχή της, ήταν το αποτέλεσμα ρυθμίσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που εξανάγκασε τις εταιρείες αυτού του είδους».
• «Στο πλαίσιο μιας συζήτησης που είχε ανοίξει τότε για το ποιες κατηγορίες επαγγελμάτων θα πάνε στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, -μια επιτροπή που είχε γίνει σε μεγάλη κόντρα με την τρόικα- και οι νοσοκομειακοί και αυτού τους είδους οι εργαζόμενοι, κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να έχουν υπαχθεί».
Πηγή: Alpha