Συνεντεύξεις

Πάνος Σκουρλέτης: Η ΝΔ θυμάται τον παλιό μνημονιακό της εαυτό. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τα πράγματα να κυλούν έτσι

Οι ίσες αποστάσεις δεν βοηθούν το ΚΙΝ.ΑΛ. Ποιες ήταν οι ευθύνες του χώρου για τη χρεοκοπία της χώρας;
«Δυστυχώς όλους τους τελευταίους μήνες βλέπουμε μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων στη διαχείριση της πανδημίας, να ακολουθεί με καθυστέρηση τις εξελίξεις», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο κ. Πάνος Σκουρλέτης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε πως «δεν έχουμε μια κυβέρνηση που να έχει εκπονήσει ένα συνολικό σχέδιο, έχουμε μια κυβέρνηση που δεν έχει δώσει απαντήσεις σε προτάσεις που έχει καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ακούμε αυτές τις φοβερές δηλώσεις του πρωθυπουργού που ισχυρίστηκε ότι περίπου είναι το ίδιο για κάποιον να είναι διασωληνωμένος εντός ή εκτός ΜΕΘ – ούτε ένα 10χρονο παιδί δεν τα λέει αυτά. Και ταυτόχρονα μέσα σε όλα αυτά η κυβέρνηση κάνει και κάτι άλλο. Κόβει από τους ανασφάλιστους το δικαίωμα να συνταγογραφούν φάρμακα σε ιδιώτες γιατρούς». «Ξαναθυμάται τον παλιό μνημονιακό της εαυτό η ΝΔ», σχολίασε επίσης ο κ. Σκουρλέτης, ενώ πρόσθεσε πως «κι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να θυμηθεί τι έλεγε τότε για την πολιτική αυτή, το πώς η ΝΔ ξαναπιάνει το νήμα της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής σε άλλες συνθήκες κι εμείς να δούμε τις προτεραιότητές μας. Γιατροί λείπουν από το ΕΣΥ. Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στο ΕΣΥ».
Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «πρέπει να γίνουν μια σειρά από πράγματα. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τα πράγματα να κυλούν έτσι. Πρέπει να γίνουμε πιο αποφασιστικοί στα μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, πιο αποφασιστικοί στην στήριξη του κόσμου, παράλληλα να πειστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός. Πρέπει να υπάρξει πανστρατιά προς αυτή την κατεύθυνση. Η κατάσταση επιβάλλει την συνεννόηση στα αυτονόητα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η κυβέρνηση το αρνείται και δεν το κατανοεί. Προφανώς αυτή η πρόσκληση απευθύνεται σε αυτούς που κατανοούν την κατάσταση. Πρέπει να εξαναγκάσουμε την κυβέρνηση να λάβει αποφασιστικά μέτρα».
Μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης είπε επιπλέον πως «πάρα πολλά συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε από τη διαδικασία της εσωκομματικής κάλπης του ΚΙΝΑΛ. Θεωρώ παράδοξο αυτό που συμβαίνει. Πρώτα να γίνονται μαζικές διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού, και μετά το κόμμα να καλείται να διαμορφώσει πλαίσιο θέσεων προγραμματικής πρότασης και στρατηγικής. Εγώ ξέρω πως πρώτα επιλέγεις τον κατάλληλο άνθρωπο στην ηγεσία από τη στιγμή που αυτός θεωρείται πως αντιστοιχείται με το πλαίσιο των αποφάσεων. Πήγαν χιλιάδες άνθρωποι για να διαλέξουν το πρόσωπο, όχι τη γραμμή του κόμματος».
Σχολιάζοντας τέλος τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα περιθώρια συνεννόησης που υπάρχουν ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στο ΚΙΝΑΛ ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως «για τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης έγινε ολόκληρη συζήτηση, θέλω να πω πως ένα ολόκληρο σύστημα στήριζε συγκεκριμένες επιλογές, αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Θα κριθεί πάντως η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στο κατά πόσο θα μπορέσει να απαντήσει σε ζητήματα στρατηγικού προσανατολισμού αυτού του χώρου. Νομίζω πως η λογική των ίσων αποστάσεων – ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – δεν είναι κάτι που βοήθησε το χώρο. Ενώ θα πρέπει να απαντηθούν και ερωτήματα αναπάντητα έως σήμερα. Ποιες ήταν οι ευθύνες του συγκεκριμένου χώρου για τη χρεοκοπία της χώρας. Μια τέτοια συζήτηση θα ήταν γόνιμη για τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Προϋπόθεση για μια θετική προοπτική, είναι να απαντηθούν
όλα τα προηγούμενα».