Συνεντεύξεις

Πάνος Σκουρλέτης: Αντί να αναγνωρίσει τα λάθη του στη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση

Αήθης επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, αντί για απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη, στα αμείλικτα ερωτήματα για την αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας

· «Έρχεται ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος χρεώνεται την αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας, όπως αυτό επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα κι αντί να αναγνωρίσει τα λάθη του, λάθη που ομολογούν η κ. Γκάκα, ο κ. Βασιλακόπουλος, οι δηλώσεις που λένε ότι είναι πολυτέλεια να επενδύουμε στο δημόσιο σύστημα υγείας, αντί να απαντήσει σε αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα που θέτει η ίδια η πραγματικότητα, κάνει μια απρεπή, αήθη επίθεση απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση».
· «Μας κορόιδεψαν και μας έλεγαν για ΜΕΘ, όταν βγήκε ο κ. Βασιλακόπουλος και είπε ότι ήταν ψεύτικες ΜΕΘ, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό. Όταν δεν υπάρχουν γιατροί και όταν τα δυο τελευταία χρόνια δεν δρομολόγησαν προσλήψεις νέων γιατρών, σήμερα εργάζονται λιγότεροι στο ΕΣΥ, απ΄ ότι πριν την πανδημία. Αυτό ποιος θα το χρεωθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο ιδεοληπτικός κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δεν στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας επειδή είναι δημόσιο»;
· «Το 20% των ανθρώπων που είναι στις ΜΕΘ σήμερα, είναι εμβολιασμένοι, άρα πρέπει να προσέχουν και οι εμβολιασμένοι. Δεν μπορεί να λέει ο πρωθυπουργός, τελείως αντιεπιστημονικά, “εμβολιαστείτε και θα κατακτήσετε την ελευθερία σας”, δημιουργώντας κλίμα εφησυχασμού. Δεν είναι μόνο θέμα ατομικής ευθύνης, να “μαλώνεις” τον καθένα ξεχωριστά, είναι και θέμα κοινωνικής ευθύνης».
· «Να γυρίσουν σε κάθε δήμο, σε εκείνες τις περιοχές που είναι χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού και να προσπαθήσουν να κάνουν μια συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν λύνεται το θέμα με ακριβοπληρωμένα σποτ και μοιράζοντας λεφτά από εδώ και από εκεί».
· «Να αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες της η Πολιτεία, απέναντι στην κοινωνία και στους γιατρούς. Οι γιατροί δεν πρέπει να αμείβονται με αυτούς τους πενιχρούς μισθούς».
· «Από τον περασμένο Φεβρουάριο καταθέσαμε πρόταση ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά για τους υγειονομικούς, που είναι στην “πρώτη γραμμή” και για άλλες κατηγορίες, όπως οι ντελιβεράδες, την οποία απέρριψε η κυβέρνηση».
· «Μπορείτε να κάνετε συγκρίσεις με τότε, όταν είχαμε την τρόικα, στην οποία μας οδήγησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που μας απαγόρευε να κάνουμε προσλήψεις και παρ’ όλα αυτά κάναμε 9.000 προσλήψεις, 120 μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, 2,5 εκατ. ανασφάλιστοι με πρόσβαση στο ΕΣΥ; Να τα ξεχάσουμε αυτά; Δεν υπάρχει σύγκριση. Σε χειρότερες συνθήκες, με σοβαρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς».
· «Το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν ισχύει. Για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό είναι μια τεράστια διαφορά, γιατί δεν ξεκινάμε από εκεί για να δούμε τις δυνατότητες; Να το μάθει ο κόσμος αυτό, να μάθει πως τον κοροϊδεύουν. Έχουν τις δυνατότητες και κάνουν άλλες ιεραρχήσεις».
· «Την πρόταση που κάναμε για κοινής αποδοχής υπουργό Υγείας, δεν την αποδέχτηκε η κυβέρνηση. Την πρόταση για μια κοινά αποδεκτή επιτροπή τώρα, στο τέταρτο κύμα της πανδημίας κι αυτό δεν το αποδέχτηκε η κυβέρνηση».
Είναι αναγκαίος ο ορισμός της γυναικοκτονίας και η εισαγωγή της στον Ποινικό Κώδικα
· «Το θέμα των γυναικοκτονιών η ΝΔ αρνείται να το αντιμετωπίσει, προς ώρας, όπως είναι. Έχουμε γίνει μάρτυρες σωρείας γυναικοκτονιών στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Πρέπει να οριστεί ως ένα ξεχωριστό έγκλημα γιατί έχει μια ξεχωριστή βάση. Βασίζεται σε στερεότυπα, συντηρητικές προκαταλήψεις, άρα ο ορισμός του και η εισαγωγή του μέσα στον Ποινικό Κώδικα βοηθάει, τελικά, στο να εντοπίσουμε το πρόβλημα και να το αναδείξουμε όπως πραγματικά έχει».

Το μεταναστευτικό δεν είναι ελληνοτουρκικό ζήτημα, η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της

· «Δεν είναι κάτι καινούργιο εκ μέρους της Τουρκίας, να επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το υπαρκτό μεταναστευτικό ζήτημα όπως την βολεύει εκείνη. Από τη δική μας πλευρά χρειάζεται να προσεγγίζουμε το ζήτημα αυτό όχι ως ελληνοτουρκικό, αλλά όπως υπάρχει μέσα στη σημερινή πραγματικότητα, απευθυνόμενοι κυρίως προς την πλευρά των Βρυξελλών, της Ευρώπης. (..) Η Ευρώπη δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες της. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν έχουν μια ενιαία στάση».
Πηγή: left