Συνεντεύξεις

Πάνος Λάμπρου: Όταν υιοθετείς την ακροδεξιά ατζέντα, τότε ενισχύεις τις φασιστικές συμμορίες

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε  χθες, στην πρωινή εκπομπή «Οι Απέναντι»,

«Να μιλήσουμε επί της ουσίας. Όσο υπάρχει μια κοινωνία διακρίσεων, δεν μπορεί παρά να ενισχύεις τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μέχρι να αρθούν αυτές οι διακρίσεις» σχολίασε για το θέμα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και του Παύλου Πολάκη, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου.

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είπε ότι «η δική μας αίσθηση, μιλώντας με τον κόσμο στην καθημερινότητα, είναι ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα».

Σε ερώτημα για το αν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές, δήλωσε: «Θέλουμε να εξαντλήσουμε την τετραετία γιατί έχουμε ακόμα πολλά θετικά μέτρα για την ελληνική κοινωνία, για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για τα μεσαία κοινωνικά στρώματα. Αυτός ο δρόμος άνοιξε αντικειμενικά μετά την έξοδο από τα μνημόνια -που ήταν καταστροφικά και έπληξαν σε μεγάλο βαθμό και το γόητρο και την καθημερινότητα των ανθρώπων- και μπορούμε πλέον, έχουμε το δημοσιονομικό χώρο, να πάρουμε αυτά τα θετικά μέτρα τα οποία δικαιούται η ελληνική κοινωνία, η κοινωνία των πολλών. Δεν πρόκειται για παροχές αλλά για υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας και της κυβέρνησης».

Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, ο Πάνος Λάμπρου είπε: «Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τι συμβαίνει στην Ευρώπη, ότι υπάρχει άνοδος των ναζιστικών και φασιστικών συμμοριών, ότι ο φασισμός σηκώνει κεφάλι και ότι υπάρχει και μια συνάντηση των ακροδεξιών αντιλήψεων με την παραδοσιακή φιλελεύθερη δεξιά στην Ευρώπη, βλέπε Όρμπαν. Αυτά τα φαινόμενα έρχονται προς τα εδώ και θα πρέπει να μπουν στην ατζέντα. Ας μην ξεχνάμε τις ευθύνες που έχουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές πολιτικές οικογένειες για την άνοδο της ακροδεξιάς. Όταν υιοθετείς την ακροδεξιά ατζέντα, όταν λες τη λέξη “λαθρομετανάστης”, όταν λες ότι έγινε η χώρα μας “αποθήκη” και άλλα τέτοια, όταν υιοθετείς ρατσιστικές αντιλήψεις, και όχι μόνο για τους μετανάστες, τότε ενισχύεις τις φασιστικές συμμορίες».

Πηγή: Οι Απέναντοι