Συνεντεύξεις

Πάνος Λάμπρου: Αν δεν αντιδράσουμε η αστυνομική αυθαιρεσία θα καθιερωθεί (ηχητικό)

Η Aστυνομία λειτουργεί λες και είμαστε σε πόλεμο, λες και έχουμε στρατιωτικό νόμο σχολίασε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ακόμα ένα περιστατικό απρόκλητης αστυνομική βίας και αυθαιρεσίας σε βάρος πολιτών κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι για την εκκένωση κατειλημμένων κτιρίων για τα οποία οι πολίτες που ουσιαστικά εξευτελίστηκαν δεν είχαν καμιά εμπλοκή.
Στον Νίκο Σβέρκο ο κ. Λάμπρου εξήγησε ότι μόνο σε περιπτώσεις στρατιωτικού νόμου καταλύονται όλα αλλά τώρα που είναι περίοδος ειρήνης και νομιμότητας αυτά είναι ζητήματα κορυφαία, πολύ μεγάλα και πρέπει να μας χτυπάει καμπανάκι για το που πάει η Δημοκρατία μας.Ο κ. Λάμπρου επισήμανε την ανάγκη να διώξουμε τον φόβο, τον τρόμο που πάνε να σκορπίσουν, την ανάγκη αντίδρασης, να σηκώσουμε το ανάστημα μας διαφορετικά αυτό θα καθιερωθεί θα γίνει εικόνα της καθημερινότητας μας και θα νιώθουμε την μπότα του αστυνομικού πάνω στο πρόσωπο μας.Πρέπει να μιλήσουν για όλα αυτά πολλοί και πολλές – επισήμανε ο κ. Λάμπρου –  διανοούμενοι, φοιτητές, νεολαίοι, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, άνθρωποι της γνώσης, καθώς πλέον οι αστυνομικοί δεν μπαίνουν μόνο στις καταλήψεις αλλά και στα σπίτια που γειτνιάζουν με τις καταλήψεις.

Ο κ. Λάμπρου εξήγησε – με αφορμή και την πλήρη κάλυψη που παρείχε χθες ο πρωθυπουργός σε αυτές τις εγκληματικές πρακτικές – ότι αυτό ήταν αναμενόμενο και δεν πρέπει να έχουμε καμιά αυταπάτη. Δεν έχουμε μόνο έναν κακό, αυταρχικό, ακροδεξιό υπουργό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εξήγησε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτός κινείται μέσα στη γενικότερη εντολή και στο ιδεολογικόπολιτικό πλαίσιο της γραμμής της ΝΔ.

Ο κ. Λάμπρου αναφέρθηκε και στην ανάγκη αντίδρασης, κάτι που έκανε χθες η οικογένεια η οποία δέχτηκε αυτή την απρόκλητη επίθεση από τους αστυνομικούς η οποία παραβίασαν το άσυλο του σπιτιού τους και χαρακτήρισε ενθαρρυντικό νέο τη στάση τους καθώς αντιστάθηκαν απαίτησαν το χαρτί του εισαγγελέα, κατήγγειλαν στα ΜΜΕ τι έγινε αυτό θα έκανε εφικτή μια άλλη πραγματικότητα, καθώς οι πολίτες παίζουν ρόλο.

Ο κ. Λάμπρου αναφέρθηκε στη συγκέντρωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στις 17:00 έξω από τη ΓΑΔΑ ως μορφή αντίδρασης και για να μην αφαιθεί η οικογένεια στο έλεος της αστυνομικής μπότας.

«Εμείς υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά, «δεν μπορούμε να αφήνουμε την αστυνομική ανομία, την αυθαιρεσία, τη βαρβαρότητα να κυριαρχεί». Σημείωσε ότι αξιοποιούν κάθε τρόπο και μέσο κάθε νόμο και πλευρά της Δημοκρατίας για να πουν το αυτονόητο ότι «η ζωή μας δεν μπορεί να έχει την κανονικότητα που θέλει η Αστυνομία».

H Aδαμαντία Οικονόμου μίλησε σαν εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής

Για όσα δήλωσε χθες η Αδαμαντία Οικονόμου, εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τη Χρυσή Αυγή και τον ρόλο της στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – απαλλάσσοντας όλους πλην του Ρουπακιά, ο κ. Λάμπρου τόνισε ότι «η κυρία εισαγγελέας μίλησε κατά κάποιο τρόπο σαν εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής».

Εξήγησε ότι και οι δικαστές και οι εισαγγελείς κρίνονται κάθε φορά και ότι εντυπωσιακό είναι πως μέσα από την αγόρευση της νομιμοποίησε την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία η οποία κατά την άποψη της δεν ταυτίζεται με ποινικά αδικήματα, μόνο που όλοι γνωρίζουμε ότι η εθνικοσιασιαλιστική ιδεολογία ταυτίζεται ακριβώς με τη βία, τη βαρβαρότητα που έχουμε γνωρίσει και ιστορικά και τώρα και για όλα αυτά υπάρχουν μαρτυρίες, καταθέσεις, στοιχεία και οι δολοφονίες και οι επιθέσεις σε βάρος ανθρώπων από τους χρυσαυγίτες δεν ήταν τυχαίες και δεν γίνεται οι δράστες να αθωωθούν καθώς αυτό δεν προκύπτει από πουθενά.

Απαραίτητο το σταθερό μέτωπο απέναντι στον φασισμό δήλωσε ο κ. Λάμπρου καθώς το μίσος απέναντι στον διαφορετικό άνθρωπο υπάρχει.