Βίντεο

Νίκος Βούτσης: “Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής πονάει πάντοτε την ΝΔ διότι αισθάνεστε να έχετε συγγένεια ως κόμμα”

Αντιπαράθεση για την προτεινόμενη από την ΝΔ «τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη» με την υπουργό Νίκη Κεραμέως στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

• Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής πονάει πάντοτε την ΝΔ διότι αισθάνεστε να έχετε συγγένεια ως κόμμα, όπως καταδείχθηκε στις συγκεντρώσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Γι’ αυτό άλλωστε γεμίσατε με χημικά την τεράστια αντιφασιστική διαδήλωση την ημέρα της ιστορικής καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου.

• Τόσο η «Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ» όσο και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης με τη σημερινή του δήλωση αλλά και εσείς κα. Κεραμέως χρησιμοποιείτε κατασκευασμένα σενάρια, προπαγάνδα και fake news ενώ σας απαντάμε τεκμηριωμένα και σας διαψεύδουμε με τα πρακτικά της Βουλής και τα πραγματικά γεγονότα.

• Η αλήθεια είναι και το γνωρίζετε ότι η Χρυσή Αυγή δεν ψήφισε το νόμο της απλής αναλογικής και ρητά είπαμε ότι δεν ζητάμε τη ψήφο της μέσα στη Βουλή, ενώ συνέκλινε πάντοτε με την ΝΔ στην καταψήφιση πολλών νομοσχεδίων που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκ τούτου είστε φορέας ενός κατασκευασμένου ψέματος για να δημιουργήσετε εντυπώσεις.

• Αφήσατε τον Κασιδιάρη τα τελευταία δύο χρόνια να κάνει την προπαγάνδα του μέσα από τη φυλακή, να βγάζει ομιλίες, να στέλνει μηνύματα και να διοργανώνει συγκεντρώσεις χωρίς να «ιδρώνει το αυτί» του υπουργείου Δικαιοσύνης.

• Η παράταξή σας τους τελευταίους έξι μήνες έχει προχωρήσει σε μία αντιδημοκρατική εκτροπή στη χώρα με το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών και της συγκάλυψής του. Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει εκλογές και η Δικαιοσύνη να έχει προχωρήσει την έρευνα για τα αντιθεσμικά και αντιδημοκρατικά πλήγματα που επιφέρατε στο κράτος δικαίου και την Δημοκρατία. Δεν δικαιούστε λοιπόν να μιλάτε εσείς που είστε υπόλογοι στα θέματα τα θεσμικά, τα συνταγματικά και της δημοκρατικής τάξης.