Βίντεο

Νίκος Φίλης: Στις Ευρωεκλογές θα δοκιμαστεί το 41% και η αλαζονεία της ΝΔ

Ο Νίκος Φίλης στην εκπομπή «Σήμερα» των Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλου, ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς. Απαντώντας στις ερωτήσεις των δύο δημοσιογράφων εκτίμησα ότι στο πολιτικό πεδίο σημειώνεται έντονη κινητικότητα. Κάτι που αντανακλά μια υφέρπουσα πολιτική κρίση. Όλο το πολιτικό φάσμα βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τα προβλήματα και τη δυσφορία στην κοινωνία.
Το θέμα των Τεμπών όπως αναδείχτηκε με 1,5 εκ. υπογραφές με πρωτοβουλία των γονιών των νεκρών παιδιών, δείχνει ότι υπάρχει κοινωνική αντιπολίτευση. Η κοινωνική αντιπολίτευση βρίσκεται και σε άλλα θέματα, όπως η ακρίβεια ή το ζήτημα του πολέμου και της ειρήνης, όπου η χώρα μας με την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει γίνει παρακολούθημα της αμερικανικής πολιτικής. Υπάρχει δυσαρέσκεια ακόμη και για τις επιλογές life style στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών.
Οι υποψήφιοι της Νέας Αριστεράς δεν έρχονται ως κομήτες. Λάθος να θεωρούμε ότι η απαξίωση της πολιτικής θα λυθεί φέρνοντας ανθρώπους εκτός πολιτικής. Δε γίνεται με δύο πολέμους στην περιοχή μας να μην συζητάμε αυτό το θέμα. Χωρίς ειρήνη ούτε Δημοκρατία, ούτε ευημερία μπορεί να υπάρξουν.
Στις Ευρωεκλογές θα δοκιμαστεί το 41% και η αλαζονεία της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα κεντρώο λαϊκίστικο κόμμα που με τις θέσεις που παίρνει έχει «φύγει» από την Αριστερά. Χρειάζονται συνεργασίες σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο αλλά με αυτά που εκφράζει ο κ. Κασσελάκης δεν μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις. Η Νέα Αριστερά απευθύνεται στους αριστερούς πολίτες που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης σε ένα απολίτικο κοινό και στο χώρο της αντιπολιτικής.
Η Νέα Αριστερά τάσσεται υπέρ βαθιών κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Ζητάει εφαρμογή μέτρων που ψηφίστηκαν στην Ευρωβουλή για την εργασία, για τα παιδιά που εργάζονται στις πλατφόρμες ή ως delivery, για την προστασία του περιβάλλοντος και την αποκατάσταση παρεμβάσεων σε ποτάμια ή λίμνες που αλλοίωσαν ολόκληρες περιοχές με αποτέλεσμα φυσικές καταστροφές όπως αυτές που έπληξαν τη Θεσσαλία.
Αναφορικά με το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα θύμισα την καταδικαστική απόφαση που ψηφίστηκε από όλες τις πλευρές της Ευρωβουλής. Ενώ είναι σαφές ότι καθυστερεί η διερεύνηση των υποκλοπών και των Τεμπών από την ελληνική Δικαιοσύνη.
Χρειάζεται σταθερή και αποφασιστική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα για να αλλάξουν πράγματα. Είδατε πώς άλλαξε τη θέση της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που έλεγε στους γονείς απλώς να προσεύχονται που έχασαν τα παιδιά τους. Η Νέα Αριστερά αγωνίζεται για την αλλαγή του κόσμου και της κοινωνίας. Ας δουν οι πολίτες με προσοχή το ψηφοδέλτιό της.