Βίντεο

Νάσος Ηλιόπουλος: Η Καβάλα είναι η πόλη των εργατικών αγώνων, όχι του Λαυρεντιάδη

Στα λιπάσματα Καβάλας οι Εργαζόμενοι Λιπασμάτων Καβάλας δίνουν έναν αγώνα αξιοπρέπειας κόντρα στις εκδικητικές ομαδικές απολύσεις και στον αυταρχισμό της εργοδοσίας Λαυρεντιάδη.
Έχουν κερδίσει δικαστικά σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση στον Άρειο Πάγο εντελώς “ξαφνικά” η κυβέρνηση ψήφισε μια τροπολογία που ήθελε να ακυρώσει την διαδικασία στον Άρειο Πάγο και να στείλει τις ομαδικές απολύσεις στο ΣΤΕ.
Εντελώς “τυχαία” αυτή η τροπολογία ήταν το βασικό επιχείρημα της πλευράς Λαυρεντιάδη στο δικαστήριο.
Σήμερα όμως και μετά την δημόσια κατακραυγή που προκάλεσε η καταγγελία του σωματείου, η κυβέρνηση προσπάθησε να τα μαζέψει.
Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Μπούγας, μέσα σε πολλές αντιφάσεις, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι το ζήτημα των απολύσεων οφείλει να απασχολήσει τα πολιτικά δικαστήρια και όχι το ΣΤΕ.
Τα πρακτικά της σημερινής συζήτησης θα κατατεθούν στον Άρειο Πάγο, για να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, κόντρα στους ισχυρισμούς της εργοδοτικής πλευράς.
Νίκη στον αγώνα των λιπασμάτων, το δίκιο είναι με το μέρος των εργαζομένων.
Η Νέα Αριστερά θα είναι στο πλευρό τους μέχρι την δικαίωση.
ΥΓ η σημερινή προσπάθεια του υπουργείου Δικαιοσύνης να τα “μαζέψει” δεν ακυρώνουν την ντροπή αυτής της χαριστικής για τον Λαυρεντιάδη τροπολογίας. Όπως δεν ακυρώνεται και η ντροπή των πολιτικών δυνάμεων (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) που δυστυχώς την υπερψήφισαν.