Βίντεο

Νίκος Φίλης: Οι πολιτικές ευθύνες είναι αυτονόητες, βαραίνουν κατά κύριο λόγο την παρούσα κυβέρνηση και πρέπει να αποδοθούν για συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις (βίντεο)

Σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 με τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη.
Αρχικά τον ρώτησα δυο φορές -χωρίς να πάρω συγκεκριμένη απάντηση- γιατί καθυστερούν οι πληρωμές επιβατών και επιχειρήσεων των νησιωτών για το Μεταφορικό Ισοδύναμο και πότε θα καταβληθούν. Το μέτρο το είχε θεσπίσει, ψηφίσει και εφαρμόσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018, με πρωτοβουλία του Νεκτάριου Σαντορινιού. Ούτε ένας νησιώτης, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, δεν ξεχνά τη συνεισφορά του Νεκτάριου ως προς αυτό το ανακουφιστικό για τις μετακινήσεις μέτρο… Και αυτό αποτελεί την καλύτερη τιμή της μνήμης του.
Κατόπιν απάντησα στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου, Φαίης Μαυραγάνη για τη χτεσινή ομόφωνη απόφαση για τον Παύλο Πολάκη. Και τέλος, για τα Τέμπη είπα: «Οι πολιτικές ευθύνες είναι αυτονόητες, βαραίνουν κατά κύριο λόγο την παρούσα κυβέρνηση και πρέπει να αποδοθούν για συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις. Οι πολίτες θέλουν ένα αξιόπιστο και ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο. Κι αυτό σε όλη την Ευρώπη είναι κατά κύριο λόγο δημόσιο. Θα μπορούσαμε και στην Ελλάδα να σκεφτούμε, μετά την τραγική εξέλιξη των ημερών με την ευθύνη και της εταιρίας, μια επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης. Η υποχρέωση των Ιταλών της Hellenic Train να κάνουν επενδύσεις 800 εκ. € ακυρώθηκε από την κυβέρνηση ΝΔ».