Βίντεο

Μερόπη Τζούφη: Σε υπολειτουργία η Μονάδα Χημειοθεραπείας στο Βόλο

➡️ συζήτηση επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Υγείας
Την άμεση στελέχωση της Μονάδας Χημειοθεραπείας του γενικού νοσοκομείου Βόλου ζήτησε η Μερόπη Τζούφη, τονίζοντας πως περίπου 700 ογκολογικοί ασθενείς εξυπηρετούνται με καθυστερήσεις από μία και μόνο ειδικευμένη παθολόγο/ογκολόγο.
Όπως τόνισε η υπεύθυνη Υγείας της Νέας Αριστεράς, τους τελευταίους μήνες παραιτήθηκαν δύο ιατροί, ένας μόνιμος και ένας επικουρικός, με το υπουργείο Υγείας να παρακολουθεί άπραγο. Η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών έχει αυξηθεί, τα ραντεβού κλείνονται σε διάστημα τριμήνου και τα επείγοντα εξυπηρετούνται λόγω της ευσυνειδησίας του προσωπικού. Όπως σημείωσε, το υπουργείο Υγείας αδυνατεί όλο αυτό το διάστημα να στελεχώσει τη Μονάδα, ενώ έχει ήδη απορριφθεί η μετακίνηση του στρατιωτικού ιατρού που δήλωσε διαθεσιμότητα να συνεισφέρει στο νοσοκομείο του Βόλου.
Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τον Άδωνη Γεωργιάδη να σταματήσει τα «μπαλώματα» και τις επικοινωνιακές πολιτικές, να στελεχώσει άμεσα τη Μονάδα και να μεριμνήσει για τη φροντίδα των ογκολογικών ασθενών.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας απέφυγε να δεσμευτεί συγκεκριμένα και επικαλέστηκε δυσκολίες στην προκήρυξη και την κάλυψη των θέσεων. Παράλληλα υπερασπίστηκε την επιστροφή γιατρού και πολιτευτή της παράταξης του δημάρχου Βόλου, ο οποίος αποχώρησε πριν λίγους μήνες πηγαίνοντας στον ιδιωτικό τομέα και δεν επέστρεψε τελικά με σύμβαση έργου λόγω των αντιδράσεων της τοπικής ιατρικής κοινότητας που απαίτεισαι διαφάνεια και μόνιμες προσλήψεις.