Ηχητικό

Αλέξης Χαρίτσης: Συγκάλυψη τέλος: Η ελληνική κοινωνία ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών

Το ζήτημα της προστασίας των θεσμών και του κράτους δικαίου είναι κεφαλαιώδες για την Νέα Αριστερά. Δεν θα παίξουμε μικροκομματικά παιχνίδια, θα συναινέσουμε στην πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση για το έγκλημα των Τεμπών γιατί θέλουμε να αποκαλυφτεί η αλήθεια στον ελληνικό λαό και να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες όπου υπάρχουν.
Η ελληνική κοινωνία περιμένει επιτέλους να μάθει την αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει κατά το δοκούν ή α λα καρτ.
Από τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος το μόνο που ενδιέφερε την κυβέρνηση ήταν να στήσει μια επιχείρηση επικοινωνιακής συγκάλυψης για να μην φτάσουμε στο σημείο να κατηγορηθούν οι υπουργοί της και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.
Η Εξεταστική Επιτροπή μετατράπηκε σε παρωδία, δεν κλήθηκαν ουσιώδεις μάρτυρες και όχι μόνο δεν έγινε αυτό που είχε πει ο κ. Μητσοτάκης, να χυθεί άπλετο φως, αλλά υπήρξε πλήρης συσκότιση.
Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα» επιβεβαιώνουν και αποδεικνύουν ότι έχουν παραποιηθεί οι διάλογοι μεταξύ μηχανοδηγού και σταθμάρχη για να στηριχτεί η θεωρία του ανθρώπινου λάθους την οποία από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έσπευσε να υιοθετήσει.
Η Νέα Αριστερά ζήτησε από την πρώτη στιγμή την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για να διερευνηθούν συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων.
Είμαστε απολύτως σαφείς. Εφόσον υπάρξει από την δικαιοσύνη σχετικό αίτημα, θα ψηφίσουμε υπέρ της άρσης ασυλίας συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων ώστε να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου και αν αυτές ανήκουν.
Δεν μπορεί η χώρα μας να διασύρεται ως χώρα στην οποία δεν προστατεύεται το Κράτος Δικαίου. Είναι ένα ζήτημα κομβικό για την Δημοκρατία μας, να μην μένουν σκιές και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει κουρελόχαρτο το κράτος δικαίου στην χώρα μας. Βιώνουμε μία κατάσταση η οποία δεν έχει προηγούμενο στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης και για αυτό από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει. Και αυτό τον αγώνα θα τον δώσουμε μαζί με την ελληνική κοινωνία το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από το επόμενο τριήμερο στη Βουλή.
Συνέντευξη του Αλέξη Χαρίτση στον ρ/στ Real fm 97.8 και στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου