Macro

Λεωνίδας Καρίγιαννης: Το ΠΑΣΟΚ ,Το ΚΚΕ , η Νέα Δημοκρατία και ο Δαλτωνισμός

(Δαλτωνισμός η Αχρωματοψία: είναι η αδυναμία της αντίληψης των διαφορετικών χρωμάτων.)

Σκέψεις με αφορμή τους πανηγυρισμούς το βράδυ των εκλογών από τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, την ώρα που οι εργαζόμενοι και ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας ήταν ’’παγωμένοι’’ από την μεγάλη νίκη της Ν.Δ …

Σε μια τέτοια περίοδο κρίσης που τσακίζονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπου…

-Στην Ελλάδα Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού βρίσκονται κοντά στον κίνδυνο της φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμού

– Όπου όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η χώρα μας καταγράφει ποσοστό της τάξης του 29,7% στην ανεργία των νέων κάτω των 25

– Όπου ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4% λόγω του πληθωρισμού

-Η ακρίβεια στα τρόφιμα και την ενέργεια στο όνομα της απελευθέρωσης της αγοράς έχουν εξαντλήσει τα νοικοκυριά και όπως δείχνουν παραπάνω τα στοιχεία έχουν φτωχοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας …

– Η ιδιωτικοποίηση των πάντων έφερε την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών και την διάλυση των υποδομών, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην δολοφονία πενήντα επτά νέων παιδιών στα Τέμπη πρόσφατα.

– Η κατάσταση της Υγείας όπως καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ είναι τραγική …

-Σε μια περίοδο που η αστυνομοκρατία, είναι έντονη .

-Οι παρακολουθήσεις είναι καθεστώς

-Η δικαιοσύνη ‘’δαγκώνει ‘’μόνο τους αδύνατους και στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο (χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι έδωσε ελευθερία στα funds για πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας )

-Και η ενημέρωση είναι απόλυτα ελεγχόμενη.

Και ο κατάλογος των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει τέλος.… γιατί η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού σαν ‘’φάρμακο’’ στην καπιταλιστική κρίση .

-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΚΕ : ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ, Η ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΝ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ?

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει γιατί επέτυχε άνοδο ύψους 3,35% (2019 8,10% -2023 11,45%)(και αντίστοιχα η ηγεσία του ΚΚΕ γιατί είχε άνοδο 1,93%( 2019 5,30%- 2023 7,23%).

Όμως και οι δυο βλέπουν την μικρή τους άνοδο και χάνουν το δάσος που είναι η άνοδος της Ν.Δ (2019 39,85- 2023 40,79) παρά την σκληρή πολιτική που εφάρμοσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως έχει την κύρια και πλέον σοβαρή ευθύνη και για την δική του πτώση και για την άνοδο της Ν.Δ, (ευθύνες που θα σταθώ να αναλύσω σε επόμενο άρθρο μου .)

Η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ με μια συντριπτική νίκη στις εκλογές θα αποθρασυνθεί και θα περάσει σε μεγαλύτερη επίθεση εναντία στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας .

Αυτό είναι που πρέπει να έχουν μπροστά τους τα κόμματα της Αριστεράς και όχι να πανηγυρίζουν για τα μικρά ποσοστά που ανέβηκαν.

ΚΟΙΝΟ – ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ν.Δ

Μέχρι τώρα η αστική τάξη κατόρθωνε να περνά τα σχέδια της γιατί η αριστερά ήταν πολυδιασπασμενη και χωρίς ένα κοινό πρόγραμμα απέναντι της .

Ιδιαίτερα η ηγεσία του Κ.Κ.Ε .νομίζεις ότι πάσχει από δαλτονισμό [αχρωματοψία ].

Δεν μπορεί να διακρίνει ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό ο ΣΥΡΙΖΑ από τον φασίστα και τον νεοδημοκράτη .

Την ίδια τακτική είχε και το Κ.Κ .Γερμανίας στον μεσοπόλεμο όταν υιοθετώντας την Σταλινική θεωρία της ’’τρίτης περιόδου’’ ταύτιζε τους σοσιαλδημοκράτες με τους φασίστες και επέτρεψε στον Χίτλερ διασπώντας τους εργαζόμενους να τους τσάκιση .

Η ηγεσία του Κ.Κ.Ε λέει ότι δουλεύει στις γειτονιές δεν το αρνούμαστε .Τα αποτελέσματα όμως αυτής της δουλειάς δείχνουν να είναι ισχνά.

Οι ξεχωριστές πορείες και η αντιπαλότητα ανάμεσα στην αριστερά ήταν βούτυρο στο ψωμί της αστικής τάξης που ήταν απόλυτα ενωμένη .

Τώρα πριν είναι πολύ αργά πρέπει να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στην νέα κυβέρνηση της Ν.Δ .

Το Ενιαίο –κοινό Μέτωπο είναι ένα από τα κυριότερα μέσα της πάλης της αριστεράς . Είναι μια συμφωνία για κοινή δράση πάνω σε ένα ορισμένο πεδίο, για ορισμένες κοινές επιδιώξεις, και αποκλείει απόλυτα, κάθε θυσία προγράμματος και αρχών του κάθε κόμματος .

Το κάθε κόμμα μέσα στο Ενιαίο Μέτωπο διατηρεί ακέραιο το πρόγραμμα της ανεξάρτητης δικής του πάλης .

Στις εκλογές που έρχονται αντί η αριστερά να αλληλοσπαράσσεται πρέπει να στρέψει τα βέλη της στη πολιτική της αστικής τάξης και της Ν.Δ δηλαδή στην πολιτική του νεοφιλελευθερισμού .

Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αποτρέψουν την απόλυτη κυριαρχία του κεφαλαίου μέσω της κυβέρνησης της Ν.Δ και να μπουν εμπόδιο στα αντεργατικά σχέδια της .

Πάνω από όλα μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αποτρέψουν μια σκληρή ήττα για το εργατικό κίνημα .

Γιατί ανεξάρτητα από το αν θα πάρουν κάποια παραπάνω ποσοστά (ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ) ,μια μεγάλη νίκη της Ν.Δ θα σημάνει και μια μεγάλη ήττα για τους εργαζόμενους …

Πριν είναι πολύ αργά

ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ

Λεωνίδας Καρίγιαννης

Ανάρτησή του στο Facebook