Συνεντεύξεις

Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης: Τον προϋπολογισμό 5 πανεπιστημίων κοστίζουν οι ΟΠΠΙ

«Νομίζουν ότι με την Αστυνομία στα πανεπιστήμια δημιουργούν παράδειγμα υποταγής»
 
«Επιβεβαιώνεται αυτό που λέγαμε πριν δύο χρόνια πως όσο περισσότερη αστυνομία έχεις τόσο περισσότερη βία θα έχεις» είπε Στο Κόκκινο και τους Τζούλυ Τσίγκα και Γιάννη Ανδρουλιδάκη ο Κοσμήτορας του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ και Καθηγητής Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης.
 
«Η Αστυνομία φέρνει την ανομία» ανέφερε, επικαλούμενος το παράδειγμα του ΑΠΘ, όπου έχουν εγκατασταθεί τα ΜΑΤ μέσα στο campus και διαπιστώνεται απροκάλυπτη χρήση βίας σε κάθε συγκέντρωση φοιτητών.
 
«Ακόμα και στην πλατεία Συντάγματος αν είχαμε καθημερινά μια διμοιρία ΜΑΤ να κάθεται, θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα. Την ίδια ώρα στα πανεπιστήμια όπου έχουν εγκατασταθεί τα ΜΑΤ συνεχίζεται απρόσκοπτα η διακίνηση ναρκωτικών.
 
Επίσης, πρόκειται – σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Τσιτσελίκη – για ακραία κατασπατάληση δημόσιου χρήματος. «Ο ετήσιος προϋπολογισμός μισθοδοσίας και υποδομής των 1.020 προσληφθέντων στις ΟΠΠΙ, καλύπτουν τα έξοδα και τον προϋπολογισμό 5 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».