Micro

Κοινωνία, φορείς, πολιτικός κόσμος: “Αγάπη και Δύναμη στην Ηριάννα!”

Εδώ και περίπου ένα μήνα, δεκάδες φορείς, πολιτικά κόμματα και νεολαίες, πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, φοιτητικοί σύλλογοι, άτομα και χιλιάδες χρήστες των social media ζητούν την απελευθέρωση της Ηριάννας Β. Λ., της οποίας η υπόθεση έχει γίνει γνωστή στο πανελλήνιο. Οι αφίσες συμπαράστασης για την 29χρονη υποψήφια διδάκτορα έχουν γεμίσει όλη την Ελλάδα:

Φωτογραφία του χρήστη Για την Ηριάννα Β.Λ.

Φωτογραφία του χρήστη Για την Ηριάννα Β.Λ.

Η σελίδα στο facebook για την Ηριάννα , με πάνω από 15.000 χρήστες να την ακολουθούν διοργανώνει μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης Στο Σύνταγμα στις 14 Ιουλίου, στις 19:00 και στις 17 Ιουλίου από τις 09:00 στο Εφετείο Αθηνών:

 

Το event στο facebook

Από τις αρχές Ιουνίου, 15 βουλευτές/τριες, είχαν καλέσει σε κάθε φορέα της κοινωνίας των πολιτών και δημοκρατικό πολίτη να παρέμβουν υπέρ της Ηριάννας”

Η Αυγή, σε συνεχόμενα αφιερώματά της έχει αναδείξει το θέμα από πολλές σκοπιές.

Δήλωσε την Κυριακή ο πατέρας της κατηγορούμενης:

«Την ώρα που την έπαιρναν, της είπα να μη χάσει την πίστη της στους ανθρώπους και από όπου κι αν βρίσκεται να κυνηγάει τα όνειρά της».

Τη στήριξή τους στην Ηριάννα με κοινή τους δήλωση στην “Α” πραγματοποίησαν οκτώ ποδοσφαιριστές από πέντε διαφορετικές ομάδες:

«Φέρνουμε στο μυαλό μας τις αδικίες που έχουμε βιώσει στον χώρο του αθλητισμού. Δεν μας έπαιρνε ο ύπνος και αρρωσταίναμε όταν χάναμε άδικα ένα παιχνίδι… Φαντάσου, για ένα παιχνίδι μόνο! Και τώρα σκεφτόμαστε την Ηριάννα, που στερείται τόσο άδικα με την πραγματική έννοια της λέξης, την ίδια της την ελευθερία, την ίδια της τη ζωή. Η αδικία στο πρόσωπο της Ηριάννας είναι αδικία εναντίον όλων μας και μας αφορά όλους».

Γιώργος Μπαντής (Πανιώνιος), Γιώργος Ζησόπουλος (Ατρόμητος), Χρήστος Τασουλής (Πανιώνιος), Γιώργος Μασούρας (Πανιώνιος), Νίκος Παπαδόπουλος (Ατρόμητος), Μανωλής Παπαστεριανός (Ξάνθη), Σάββας Τσαμπούρης (Νέα Σαλαμίνα), Αντώνης Λαδάκης (Δόξα Δράμας)

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Οφείλουμε όλοι/ες να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή της Ηριάννας, για την ανατροπή αυτής της αστήρικτης και υπέρμετρα αυστηρής απόφασης και για την επιτυχή έκβαση της αίτησης αναστολής, η οποία θα εκδικαστεί στις 17 Ιουλίου. Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα της Ηριάννας για ελευθερία και αξιοπρέπεια».

 text

Πολλοί/πολλές καλλιτέχνες/ιδες έχουν εκφράσει τη συμπαράσταση τους. Με ανακοίνωση τους, 23 από αυτούς, μεταξύ άλλων,  αναφέρουν:

“Μακάρι οι μελωδίες μας να της κάνουν συντροφιά και να της δίνουν δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.Ηριάννα είμαστε μαζί σου και θα φροντίσουμε τίποτα να μην ξεχαστεί μέχρι να δικαιωθείς!”

Το σκίτσο του Latuff

Φωτογραφία του χρήστη AthensLive.

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει σε σχόλιο του: 

“Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, βαριά καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ηριάννας Β. Λ., υποψήφιας διδάκτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με μια άδικη κατηγορία, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.”

Τέλος, 6 Έλληνες ευρωβουλευτές, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Μανώλης Γλέζος, το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Δημήτρης Χριστόπουλος,  ο ΣύλλογοςΈκτακτων Αρχαιολόγων, η Αλληλεγγύη για Όλουςβιολόγοι, βιοεπιστήμονες και ερευνητές, ο Περικλής Κοροβέσης, ο Φοιτητικός Σύλλογος Νομικής του ΑΠΘ, οι διαδηλωτές ενάντια στου G20 στο Αμβούργο, η  ΓΣ του ΠΜΣ Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ο Φοιτητικός Σύλλογος της Ιατρικής, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων  και παρά πολλοί άλλοι ως άτομα ή ομάδες στις 25.000 ιντερνετικές υπογραφές, στα γήπεδα, στο δρόμο με αφίσες, φυλλάδια και τρικάκια συμπαρίστανται στην επιστήμονα που καταδικάστηκε άδικα σε 13 χρόνια φυλάκιση.

 

Από το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας:

Φωτογραφία του χρήστη Για την Ηριάννα Β.Λ.

Από τα Χανιά:

Φωτογραφία του χρήστη Για την Ηριάννα Β.Λ.

Πετράλωνα:

Φωτογραφία του χρήστη Για την Ηριάννα Β.Λ.

Βίλα Ζωγράφου:

Φωτογραφία του χρήστη Για την Ηριάννα Β.Λ.

Αγιά Παρασκευή:

Φωτογραφία του χρήστη Για την Ηριάννα Β.Λ.

Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής:

Φωτογραφία του χρήστη Για την Ηριάννα Β.Λ.

Μεταξουργείο: