Συνεντεύξεις

Ιφιγένεια Καμτσίδου: Είχε καταργηθεί το άσυλο αλλά δεν μειώθηκε η παραβατικότητα (βίντεο)

Δεν θα πρέπει να αδικούμε τα Πανεπιστήμια, πραγματικά και στα Πανεπιστήμια όπως και στην υπόλοιπη κοινωνία υπάρχουν περιπτώσεις ανομίας. Συστηματική όμως είναι μόνο σε κάποια Πανεπιστήμια του κέντρου. Το άσυλο δεν σημαίνει ότι παύουν να είναι παράνομες οι πράξεις ούτε ότι δεν διώκονται υπογράμμισε η συνταγματολόγος, Ιφιγένεια Καμτσίδου.

Η ακαδημαϊκή ελευθερία είναι η ελευθερία που επιτρέπει να ανατρέπουμε τα πάντα” ανέφερε χαρακτηριστικά τα λόγια του Αριστόβουλου Μάνεση.

Το θέμα με την κατάργηση του ασύλου είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να μπει η Αστυνομία στα Πανεπιστήμια π.χ. για τα ναρκωτικά. Είχε μπει η Αστυνομία και το 2018 αλλά το φαινόμενο μεταφέρθηκε απέναντι γιατί το φαινόμενο της παραβατικότητας πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά. Με την καταστολή δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα εξήγησε η κ. Καμτσίδου.

Όπως είπε και στο παρελθόν καταργήθηκε το άσυλο αλλά δεν μειώθηκε η παραβατικότητα. Για τις συζυγοκτονίες λέμε ότι φταίει το άσυλο της κατοικίας; Ο νόμος Διαμαντοπούλου εφαρμόστηκε αλλά το άσυλο δεν συνδέεται με την παραβατικότητα υποστήριξε η κ. Καμτσίδου και πρόσθεσε ότι η κατάργηση του ασύλου σημαίνει συνεχή παρουσία της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια.

Πηγή: Η Αυγή