Βίντεο

Γιώργος Ψυχογιός: Δε μηδενίζουμε, αλλά πραγματικά είμαστε δύο κόσμοι με τη ΝΔ, είναι διαφορετικές οι προτεραιότητες και οι ανάγκες σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό μας πρόγραμμα που παρουσιάσαμε δημόσια

Στο “One Live Magazine” με τη Μάιρα Μπάρμπα
– Για το «κόμμα Κασιδιάρη»
��Έχουμε εξαντλήσει έγκαιρα όλο το οπλοστάσιο που είχαμε στη διάθεσή μας ώστε να λύσουμε έγκαιρα κοινοβουλευτικά το πρόβλημα, ώστε να μην ανέκυπταν προβλήματα και να μην παρέμεναν ακόμη ζητήματα ανοιχτά και που θα είχαν αποτρέψει τη θεσμική ακροβασία που δυστυχώς εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας τελευταία στιγμή. Στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα για τη Δημοκρατία, θα έπρεπε να αποφεύγονται μύθοι και σχόλια προσβλητικά. Σαν χώρος έχουμε δώσει μάχες εντός κι εκτός Βουλής. Δίναμε το «παρών» στη δίκη της ΧΑ σε αντίθεση με τους βουλευτές της ΝΔ που ουδέποτε εμφανίστηκαν, κάναμε εγκαίρως παρεμβάσεις και ξεκάθαρες προτάσεις για το θέμα.
Βαραίνει τη Νέα Δημοκρατία και είναι απαράδεκτο ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης μέσα από τη φυλακή όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε ολόκληρο προεκλογικό αγώνα. Ενώ, τρεις τροπολογίες που έχουν έρθει στη Βουλή, δεν έχουν λύσει το ζήτημα. Το αντίθετο. Το γεγονός ότι ήρθε τώρα, τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι μικροπολιτικό επειδή το κυβερνόν κόμμα υπολογίζει σε κοινές δεξαμενές ψηφοφόρων με την Ακροδεξιά. Θα έπρεπε να είχε έρθει προς συζήτηση πριν από δύο χρόνια, σωστά και οργανωμένα.
Κανείς δε θέλει τους νεοναζί ούτε στον δημόσιο λόγο, ούτε στη Βουλή, εμείς κυκλοφορούμε στην κοινωνία και ερχόμαστε σε ευθεία αντιπαράθεση με όσους τους υποστηρίζουν. Αντίθετα, το κόμμα της ΝΔ εξέθρεψε το ναζιστικό μόρφωμα με τις πολιτικές που γιγάντωσαν τις ανισότητες και ορισμένες φορές και με τη ρητορική της αλλά και με τους διαύλους που είχαν κορυφαία στελέχη της το 2012 και το 2013 με την εγκληματική οργάνωση της ΧΑ.
– Εργασία
Σήμερα στην Κορινθία έχει πλήρως ανατραπεί η σχέση μερικής – ολικής απασχόλησης. Στον Νομό Κορινθίας έχουμε επιστρέψει στα επίπεδα ανεργίας του 2014. Άλλο, λοιπόν, εικονική πραγματικότητα και άλλο η εργασιακή ζούγκλα που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι.
Στα εργασιακά, η ΝΔ έχει ξηλώσει πολύ μεγάλο κομμάτι των εγγυήσεων που υπήρχαν. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα πάρουμε πίσω τον νόμο Χατζηδάκη. Επαναφορά Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, «ξεπάγωμα» τριετιών όπως κάναμε και ως κυβέρνηση.
Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό και ανατρέψαμε τον προσβλητικό για τους νέους υποκατώτατο μισθό, ενισχύσαμε την Επιθεώρηση Εργασίας που σήμερα έχει γίνει Ανεξάρτητη Αρχή και δεν επιτελεί τον ρόλο της.
– Προοδευτική διακυβέρνηση
Ρεύμα, νερό, στέγη, συνολικά η Πρόνοια είναι ένα κρίσιμο πεδίο στο οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε με τα άλλα κόμματα. Κατεβαίνουμε με ένα πλάνο που έχει κοινά χαρακτηριστικά με τις προοδευτικές δυνάμεις.
Προστασία πρώτης κατοικίας, οι 120 δόσεις που πρέπει να γίνει περαιτέρω επεξεργασία επειδή αποκλείονται χιλιάδες άνθρωποι, πλαφόν στο ρεύμα το οποίο έχουμε προτείνει, ΕΦΚ στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, το ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%.
Ζητάμε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου αυτό να έχει μεγάλη δυναμική. Πολλές χώρες της Ευρώπης κυβερνώνται με συνεργασίες και πολλές φορές μπορεί να είναι και καλύτερα. Όλα θα είναι διαφορετικά μετά τη λαϊκή ετυμηγορία και την ισχυρή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και τα άλλα κόμματα του προοδευτικού και αριστερού χώρου πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
– Υγεία
Αποκατάσταση αδικιών, ενίσχυση των νοσοκομείων και εκείνου της Κορίνθου που γνωρίζω πολύ καλά, μοριοδότηση και μονιμοποιήσεις συμβασιούχων οι οποίοι για χρόνια ανανεώνουν συμβάσεις, βαρέα και ανθυγιεινά που τα δικαιούνται και είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, ενίσχυση του ΕΚΑΒ.
– Ταμείο Ανάκαμψης
Να ξεκινήσει από κάτω προς τα πάνω, μπορούμε να το επαναδιαπραγματευτούμε, να το αναδιαμορφώσουμε, και να περιλαμβάνει περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι λίγους και ισχυρούς. Και προκειμένου να διατηρήσουμε το μομέντουμ, χρειάζεται πολύ καλή τεκμηρίωση και οργάνωση προκειμένου να διεκδικήσεις, όπως και για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που αφορά και τον Ν. Κορινθίας.
– Δε μηδενίζουμε, αλλά πραγματικά είμαστε δύο κόσμοι με τη ΝΔ, είναι διαφορετικές οι προτεραιότητες και οι ανάγκες σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό μας πρόγραμμα που παρουσιάσαμε δημόσια
πρόσφατα.